איזה אמא לא מתלבטת מה להגיש לצהריים? לערב? כל יום אני מחפשת רעיונות חדשים לספק את טעמם של ילדי. ההמבורגר נכנס באופן רשמי לרפרטואר של ארוחות הצהריים. ההכנה מהירה, הלחמניה קנויה, בזמן שההמבורגר על האש אני מטגנת את הבצל, מניחה ברגע האחרון את הגבינה... הילדים מתמוגגים. גם המבוגרים!
תנסו פעם להזמין אורחים לארוחת המבורגרים. כל מה שצריך זה המבורגר משובח, ערימות של: עלי חסה, בצל פרוס, עגבניות פרוסות, בצל מטוגן, ופרוסות גבינה צהובה (אצל ילדי, המבורגר בלי גבינה צהובה לא נחשב). למשקיעים: פרוסות תפוחי אדמה אפויות בתנור.
האורחים שלי מתים על זה. מי לא???
להמבורגר:
קציצות המבורגר במשקל 200 גר' לבקש מהקצב שיטחן במקום מחלקים עסיסים
לחמניות המבורגר
עלים מחסה אמריקאית
בצל סגול פרוס
עגבניה פרוסה
בצל שלם או יותר לטיגון
גבינה צהובה פרוסה (אצלי אוהבים גאודה)
קטשופ, חרדל, מיונז
לעבודה:
1. מחממים מחבת כבדה או פלנצ'ה, משמנים במעט שמן (ההמבורגר יוציא מספיק...)
2. חותכים בצל לחצי וכל חצי לפרוסות דקות.
3. מטגנים את הבצל כ5 דקות, מניחים את ההמבורגרים על המחבת ליד הבצל . מטגנים את ההמבורגרים כ4 דקות מכל צד לדרגת מדיום. (פחות זמן לרייר ויותר לוול דאן). מערבבים את הבצל מדי פעם.
* אם אין מחבת גדולה, קודם מטגנים את כל הבצל, מניחים בצד ואחרי את ההמבורגרים.
4. מוסיפים את הלחמניות לפלנצ'ה/מחבת בכדי לקלות אותם מעט.
5. כדקה לפני סיום טיגון ההמבורגר, מניחים פרוסת גבינה על כל קציצה.
6. מניחים על כל לחמניה המבורגר, בצל מטוגן, חסה, עגבניה ובצל סגול. מניחים את חצי הלחמניה השניה בצד הצלחת ומגישים עם קטשופ, מיונז וחרדל....
7. כמה טעים!!!
תנסו פעם להזמין אורחים לארוחת המבורגרים. כל מה שצריך זה המבורגר משובח, ערימות של: עלי חסה, בצל פרוס, עגבניות פרוסות, בצל מטוגן, ופרוסות גבינה צהובה (אצל ילדי, המבורגר בלי גבינה צהובה לא נחשב). למשקיעים: פרוסות תפוחי אדמה אפויות בתנור.
האורחים שלי מתים על זה. מי לא???
להמבורגר:
קציצות המבורגר במשקל 200 גר' לבקש מהקצב שיטחן במקום מחלקים עסיסים
לחמניות המבורגר
עלים מחסה אמריקאית
בצל סגול פרוס
עגבניה פרוסה
בצל שלם או יותר לטיגון
גבינה צהובה פרוסה (אצלי אוהבים גאודה)
קטשופ, חרדל, מיונז
לעבודה:
1. מחממים מחבת כבדה או פלנצ'ה, משמנים במעט שמן (ההמבורגר יוציא מספיק...)
2. חותכים בצל לחצי וכל חצי לפרוסות דקות.
3. מטגנים את הבצל כ5 דקות, מניחים את ההמבורגרים על המחבת ליד הבצל . מטגנים את ההמבורגרים כ4 דקות מכל צד לדרגת מדיום. (פחות זמן לרייר ויותר לוול דאן). מערבבים את הבצל מדי פעם.
* אם אין מחבת גדולה, קודם מטגנים את כל הבצל, מניחים בצד ואחרי את ההמבורגרים.
4. מוסיפים את הלחמניות לפלנצ'ה/מחבת בכדי לקלות אותם מעט.
5. כדקה לפני סיום טיגון ההמבורגר, מניחים פרוסת גבינה על כל קציצה.
6. מניחים על כל לחמניה המבורגר, בצל מטוגן, חסה, עגבניה ובצל סגול. מניחים את חצי הלחמניה השניה בצד הצלחת ומגישים עם קטשופ, מיונז וחרדל....
7. כמה טעים!!!
וואו, זה נראה מעולה! עשית לי חשק להמבורגר, למרות שאני לא מחובבי הז'אנר (-:
השבמחקדווקא המבורגר זו לא הבחירה הראשונה שלי...ולא שעל סדר הבחירות אני נופלת אך בכל זאת...אני,מפעם לפעם מופיעה אצל סיון "גוועת"(כמו שאני מגדירה את עצמי אחרי שעה של צם),ובאחת הפעמים "תפסתי אותה על הפלנצ'ה עם הקציצות הללו.בתוכי תוכי לא לגמרי הייתי מבסוטה אבל זרמתי עם הקלישאה "כשרעבים הכל טעים"!טוב זה טעים בטרוף הדבר הזה ותדעו לכם ובמיוחד את שונית,שמצפה לך הפתעה מקסימה.אין מה לקשקש,תעקבו אחרי ההוראות של המאסטר ותהיה לכם חגיגה אמיתית.בון אפטיט.
השבמחקסיון ון
השבמחקאבל איך מכינים את ההמבורגר ?רק בשר?מאיזה חלק עסיסי????
הי אנונימי, רק בשר!!! 20-30 אחוז שומן....
מחק