13 בינואר 2012

טרייפל

קינוח שכבות מקסים וטעים. אני מפרטת כאן את כל שלבי ההכנה, החל מעוגת הספוג ועד לקרם פטיסייר. כמובן שאפשר לקנות עוגה ולא עלינו להכין קרם וניל אינסטנט (בלההה...) אבל אין כמו הדבר האמיתי.


אני תמיד מגישה בכלי מרכזי, כמו באוכל גם בעוגות אני נהנית מההתנפלות של כל הסובבים על המנה, לי זה נותן תחושת משפחתיות ושמחה, אבל אין שום בעיה לחלק את הקינוח למנות אישיות.

לעוגת ספוג:
4 ביצים בינוניות (לא קריטי במתכון הזה, אני השתמשתי בגדולות)
1/2 כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון
30 גר חמאה מומסת
3/4 כוס קמח


לעבודה:
* מחממים תנור ל180 מעלות.
1. מקציפים במערבל ביצים וסוכר עד שתפוח ובהיר (לפחות 5 דקות).
2. מוסיפים גרד לימון וקמח ומקפלים בעדינות.
3. מוסיפים חמאה מומסת ומקפלים בעדינות.
4. מעבירים לתבנית 30*40 אפשר כמובן לשתי תבניות קטנות יותר אשר מרופדות בנייר אפייה משומן.
5. מחליקים בעזרת ספטולה (לקקן) ומעבירים אצבע סביב השוליים של הבלילה. (זה גורם לעוגה להיות באותו העובי גם בקצוות, וזה כייף).
6. מכניסים לתנור לבדיוק 8 דקות. העוגה יבשה למעלה וספוגית למגע.
7. מוציאים את העוגה מהתנור, מעבירים סכים מסביב,מניחים מעליה נייר אפיה והופכים. מסירים בעדינות ובקלילות את נייר האפייה.

לקרם פטיסייר:
1/2 ליטר חלב (2 כוסות)
1 כוס סוכר (מחולקת ל2)
6 חלמונים
4 כפות קמח
מקל וניל או כפית אבקת וניל שניתן להשיג במעדניות למי שנמאס לו כמוני מאיכות מקלות הוניל.
מיכל שמנת מתוקה

לעבודה:
1. בקערה בעזרת מטרפה טורפים את החלמונים וחצי מכמות הסוכר, מוסיפים את הקמח וטורפים.
2. מביאים לכמעט רתיחה בסיר את החלב ומחצית הסוכר.
3. מעבירים כשליש מכמות החלב לחלמונים וטורפים מיד (כדי שהחלמונים לא יהפכו לחביתה).
4. מעבירים את בלילת החלמונים לתוך סיר החלב וטורפים כל הזמן עד שהנוזל מסמיך ואז עוד 2 דקות (כדי להיפטר מטעם הקמח).
5. מעבירים לקערה ומצמידים לקרם ניילון נצמד שלא יפתח קרום.
6. מקציפים א השמנת המתוקה ומקפלים לתוך הקרם וניל שהתקרר בינתיים. (לזירוז קירור הקרם אפשר מיד בגמר ההכנה לשים אותו בתוך המערבל).


לתותים:
3 סלסלות תותים (קילו וקצת) חתוכים לרבעים לאורך (אם גדולים אז לשש).
2 כפות סוכר
גרד ומיץ מלימון אחד
כף קוואנטרו או ליקר אחר או בלי.
לעבודה:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומשרים כשעה שהתותים יגירו נוזלים.


לגראנד פינלה:
בוחרים כלי זכוכית, חותכים את עוגת הספוג ככה שתתאים לתחתית הכלי, אפשר לעשות פאזל.
מניחים את התותים עם המיצים שהגירו מעל עוגת הספוג ומעל הכל מוזגים את קרם הוניל המוקצף.
מכסים ומכניסים למקרר, אפשר להכין יום לפני.


ההשקעה היתה שווה!
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


4 תגובות:

  1. אני מתנפלת על זה תמיד כאילו זה קינוח אישי...זה טעים ברמות שקשה להסביר.העוגה ספוגה בטעמים מדהימים,התותים לא נהיים רכים,הקרם הזה,אין מילים בכלל לתאר אותו, קינוח מושלם מבחינתי

    השבמחק
  2. אליפות אליפות

    השבמחק
  3. נראה שווה ביותר!!! כנראה אוכל לטעום רק אצלך, גדול עלי בהמון מספרים...!

    השבמחק
  4. הסיכוי שאכין את זה קלוש עד מאד,לצערי חלשה במתוק...אבל רק להסתכל על איך שכתבת,האיכות,הצילומים המושלמים,הכלים...השלב הבא זה ספר מותק.יש לך את כל מה שצריך.

    השבמחק