7 בינואר 2012

אנטריקוט על עצם מעל פלחי תפוחי אדמה

הכי אני אוהבת להגיע ל"דלישס" לקניות כשניר נמצא שם ומחייך אלי חיוך ממתיק סוד. אז אני כבר יודעת שהוא שמר לי נתח שלא אוכל לסרב לו. הפעם חיכה לי שם אנטריקוט על עצם. מייד לקחתי שתי חתיכות, הם ישבו במקרר כמה ימים (בואקום אפשר עד שבוע) וחיכו לרגע המתאים.
נתח האנטריקוט הוא שמן יותר מהפילה הרזה ומהסינטה המושלמת (פעם הבאה), אבל קל מאד לאחר הצלייה להתעלם מהשומן שבו.
בגלל שהשומן של האנטריקוט רווי בטעמים, אני נוהגת להניח מתחת לאנטריקוטים (שאותם אני מניחה ישירות על רשת הצלייה תבנית עם תפוחי אדמה ובצלים שנהנים מטיפטופי השומן.
לאנטריקוט:
אנטריקוט על עצם, כל נתח מספיק לכ2-3 אנשים 
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח להגשה
חרדל להגשה

לתפוחי אדמה:
תפוחי אדמה שטופים ופרוסים לפלחים (אני מעדיפה עם הקליפה) הכמות תלויה במספר הסועדים.
חבילת שאלוטס  פרוסים לחצי עם הקליפה (או יותר, אפשר גם שיני שום לא קלופים)
שמן זית
חומץ בלסמי
מלח

לעבודה:
1. מחממים תנור ל230 מעלות.
2. מערבבים את תפוחי האדמה והשאלוטס עם חומץ בלסמי כך שהחומץ רק יעטוף אותם ומניחים אותם על תבנית משומנת בממש מעט שמן.
3. את האנטריקוט מורחים בשמן זית ומפזרים את הפלפל בנדיבות על כל הנתח.
4. מניחים את תבנית תפוחי האדמה בתנור כשמעליה יש רשת צליה ועל רשת זו, בדיוק מעל התבנית מניחים את נתחי האנטריקוט.

5. ממתינים 35 דקות בדיוק ומוציאים את נתחי האנטריקוט על קרש עץ ומתפנים להוצאת תפוחי האדמה.
6. נותנים לנתחי הבשר לנוח כמה דקות לפני שפורסים סביב העצם לנתחים ומפזרים מלח.
7. מחכים... בהתחלה יש שקט מוחלט ואחר כך מגיעות מחיאות הכפיים.
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


15 תגובות:

  1. אני הייתי שם אז אני יודעת. טעים. טעים. ואני לא מהמשוגעות על בשר.
    עסיסי, אי אפשר להפסיק. מומלץ מאד מאד. אוהבי הבשר יצווחו, אני רק צעקתי.

    השבמחק
  2. גם אני הייתי טעמתי נהנתן ועשיתי

    השבמחק
  3. אני לא מאמינה (עדיין) שאני אומרת את זה...זה נראה טובבבבבבב!!!מגרה.

    השבמחק
  4. אני לצערי לא הייתי, אבל ניראה מושלם...ניסיתי את המתכון לסוינטה מעל תפוחי אדמה. הסינון יצאה מושלמת אבל כמו תמיד אצלי התפוחי אדמה אף פעם לא נאפים.. אפשר איזה טיפ להצלחה? נשיקות וכייף של בלוג!  

    השבמחק
  5. דבי יקרה, פעם הבאה. מכיוון שהסינטה צריכה כ45 דקות בתנור צריך שהתפוחי אדמה יהיו פרוסים דק, או שיעברו בישול קצר, או הקטנים של המיקרו שיעברו ריכוך במיקרו. נשיקות.

    השבמחק
  6. זה עונג אמיתי....מומלץץץץץ סיוון את אלופה..

    השבמחק
  7. אני בכלל לא הייתי רעבה אך כשראתי את הצילומים של האנטריקוט ותפוחי האדמה מהצלחתם אפילו להריחם

    השבמחק
  8. את מניחה את הבשר על הרשת הרגילה של התנור?
    איך מנקים אחריי זה?
    נראה מדהים !

    השבמחק
  9. אם אני לא אוהבת חומץ מה אפשר לשים במקום?

    השבמחק
  10. שלום רק לאחרונה הכרתי את הבלוג שלך, אחלה מתכונים, אני רוצה להכין את האנטריקוט בתנור ותפא במגש מתחת אני מבינה שהזמן לאנטריקוט יחסית קצר מה לעשות כדי שתפא יהיו מוכנים יחד עם הבשר?אשמח לתשובתך

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר טוב
      במתכון חתכתי תפוחי אדמה לפלחים ולכן חצי שעה בתנור כל כך חם כנראה הספיק. היום אני רוכשת תפוחי אדמה ראטן, מבשלת אותם במי מלח ואז מועכת כל אחד קצת עם מזלג ואז מניחה בתנור מתחת לבשר. ככה תדעי בוודאות ש תפוחי אדמה מוכנים וגם יקבלו קריספיות מהממת.

      מחק
  11. תודה על תשובתך עוד שאלה מתנצלת מראש אני לא כל כך יודעת להתעסק עם בשר, האם אין צורך לצרוב את הבשר לפני? יש לי נתח של כמעט 2 קילו כמה זמן להערכתך צריך להיות בתנור שלא ישאר בפנים אדום מאוד. תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. כל נתח מצריך זמנים שונים ושינוי טמפרטורות. אני לא יוצאת מהקצב בלי לבקש הוראות ברורות של זמנים שתמיד מתחילים בלהוציא את הבשר מהמקרר כ3 שעות לפני כניסתו לתנור...

      מחק