3 בינואר 2012

מרק דלעת עם קציצות טלה וסולת

פעם אחרונה שאכלתי ב"תרנגול הכחול" הזמנתי מרק דלעת עם קציצות כבש וסולת.
הבטיחו לי מרק צלול וחמוץ וכך היה. מיד פניתי לאורית (שהיא במקרה חברה טובה) ודרשתי שתגיע אלי עם המתכון כבר למחרת.
המרק יצא טעים בצורה בלתי רגילה. והרי הוא לפניכם. בהצלחה.

אורית טועמת ומוודאה שאני לא עושה בושות


למרק:
1 ליטר ציר עוף או ירקות
1 ליטר מים
1ק"ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות 
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 בצל לבן חתוך לקוביות
3 ענפים של סלרי פרוסים
4 שיני שום פרוסות
1 כף שמן זית
מלח

לקציצות:
250 גרם סולת
400 גרם בשר טלה טחון לקציצות
1 ראש סלרי קצוץ דק
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
2 חלמונים
1 כפית בהרט (לא חובה)
רבע כוס נענע קצוצה


להגשה:
נענע קצוצה
מיץ מלימון

לעבודה:
1. מוסיפים לסיר גדול את השמן ומטגנים כ4 דקות את הבצל, הגזר, הסלרי והשום.
2. מוסיפים את הציר, המים והדלעת ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהדלעת מתרככת (לא מושי!). ממליחים, אני הוספתי 2 כפות מלח.
3. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לעיסה ויוצרים כדורים במשקל 50 גרם.
4. מוסיפים את כדורי הבשר לסיר המרק לכ10 דקות.
5. מוסיפים מיץ סחוט מלימון ומפזרים נענע.

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה