3 באוקטובר 2013

פודינג לימון אפוי

פודינג לימון אפוי... לא באמת, אני שואלת אתכם מה עוד נותר לי לומר על הדבר הזה?
פ ו ד י נ ג (אין מילה מנחמת מזו)  ל י מ ו ן (אהבת חיי) ועוד ח ם!
אז אני כבר כבר סותמת את הפה, אני רק רוצה לספר לכם, שכשהדבר הזה ניכנס לתנור לא באמת הבנתי מה אני אקבל כשהוא ייצא, אבל כמו תמיד, אני שמה את נפשי בכפה של המאסטרית... וממתימנה! שמנים ממתינים, הם לעולם לא יחטפו דיכדוך לפני שהמזון עבר אצלם בדיקה מקרוב. לעולם! חוק ברזל!
40 דקות חלפו, התקרבתי לי לתבנית, נעצתי כף (לא כפית חלילה) ולא האמנתי למראה עיניי. הבלילה הזו שנכנסה חיוורת יצאה כבמטה קסמים שזופה ויותר מזה היא חילקה את עצמה לשתיים... חלק עליון עוגה נימוכה וחלק תחתון פודינג חם.
אני כזה דבר לא ראיתי בחיים שלי ולא נתקלתי בתופעה הזו באף אחד ממתכוני הלימון שעברו לי בין הידיים.
עופו למטבח עכשיו, עופו טוסו כי זה קסם.
עוד כף, עוד כף, כף אחרונה...... שמנה, זו מי שאני.
שבת שלום
אהבה גדולה
רונה


 לפודינג החם:
75 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
זסט ומיץ משני לימונים עסיסיים
3 ביצים גדולות מופרדות
3 כפות קמח רגיל
3/4 כוס חלב
מעט חמאה לשימון התבנית
אבקת סוכר לקישוט


  
לעבודה: 
מחממים תנור ל180 מעלות.

1. משמנים תבנית (נפח 20x20 או דומה) חסינת אש במעט חמאה. דואגים שיהיה כלי גדול יותר שהתבנית תוכל להכנס אליה.
2. במיקסר מרככים את החמאה עם הסוכר והזסט של הלימון, מערבבים טוב טוב עד שהחמאה מאד אורירית, כ3 דקות.
3. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ודואגים שהם יתערבבו טוב טוב. מורידים מדי פעם את התערובת משולי הקערה בעזרת מרית. מוסיפים את הקמח והחלב לסירוגין. מוסיפים את מיץ הלימון. מוציאים את הקערה מהמערבל ומערבבים רק עוד קצת ביד בעזרת המרית.
4. מקציפים את החלבונים עד שתפוחים אבל עדיין מבריקים. מקפלים את החלבונים לתערובת הלימון.



5. מעבירים לתבנית המשומנת שנמצאת בתוך כלי גדול יותר וממלאים את הכלי הגדול יותר במים עד חצי הגובה של התבנית ובה הבלילה ומכניסים לתנור לכ40-50 דקות. מוציאים מהתנור כשהפודינג שחום ואינו רוטט. אפשר לפזר אבקת סוכר.

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


12 תגובות:

  1. האם ניתן להגיש קר או לחילופין לחמם?

    השבמחק
    תשובות
    1. ניתן להגיש בטמפרטורת החדר

      מחק
  2. או אולי אפשר להכין את המסה כמצה שעות לפני ולאפות ברגע האחרון?

    השבמחק
    תשובות
    1. לגבי הכנת המסה מראש לא הייתי ממליצה בגלל החלבונים המוקצפים. אבל אכלתי חם ואכלתי פושר ובטמפרטורת החדר והכל היה טעים. לא אכלתי קר מהמקרר. לכן גם אם מכינים מוקדם שיהיה באותו היום שמגישים. בתאבון (-:

      מחק
  3. הי,
    בדיוק באמצע ההכנה, פעם ראשונה.
    ברגע שהוספתי את החלב והקמח לבלילה - הבלילה התפרקה. אינה הומוגנית יותר.
    נראה שהחמאה התגבשה ולא רוצה להתערבב עם הנוזלים.
    מה לא בסדר? האם החלב צריך להיות חם לפני ההוספה? לא נראה לי שיש טעם להמשיך ולהוסיף את החלבונים.
    אשמח לעזרה.
    תודה, סהר

    השבמחק
  4. בהמשך לשאלתי הקודמת, עם איזה וו את משתמשת להקרמת החמאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. את החמאה והסוכר מרככת ומאווררת עם וו הגיטרה תמיד. כל עוד עבדת לפי ההוראות והבלילה נראתה לא הומוגנית לא נורא. מקווה שלא הקצפת את החלבונים יותר מדי, שזה לכשעצמו יוצר גושים וקושי בקיפול ואיבוד של נפח. הייתי אופה בכל מקרה. אנא דווח.

      מחק
    2. החלב לא צריך להיות חם. אני עכשיו רואה שזה קרה לפני הוספת החלבונים. תמשיך. חג שמח!!!

      מחק
    3. בסוף לא המשכתי כי נראה לא טוב. אנסה שוב בהקדם ואדווח מה יצא.
      גם אני עבדתי עם וו גיטרה. ריככתי קצת את החמאה במיקרו לפני המיקסר - אולי זאת הבעיה? את עובדת עם חמאה קרה מהמקרר?
      תודה וחג שמח, סהר.

      מחק
  5. חבל שלא המשכת. מוציאה מהמקרר ומפעילה את החמאה עם הסוכר ומורידה כל כמה דק מהצדדים עד שהסוכר והחמאה מעורבבים טוב טוב, בהירים ומאווררים ואז ממשיכה...

    השבמחק
    תשובות
    1. הכנתי שוב, ולמרות שנראה שהעיסה התפרקה המשכתי - ויצא מעולה.
      תודה רבה על המתכון :-)
      סהר

      מחק
    2. תארתי לעצמי!!! חג שמח!!!!

      מחק