מה תגידו על זה? אה?
אני מאוהבת בכרובית... עוד מהימים שהייתי מתגלגלת חזרה מבית הספר ומוצאת ערימות כרוביות מטוגנות בפירורי לחם...אני מאוהבת בה.
ראשי פרחים לבנים, צלויים בתנור בענווה גמורה, משחימים קלות, נשארים פריכים ועליהם רוטב אסיאתי שהופך את המנה הזו לחגיגה של טעמים.
מגישים בטמפרטורת החדר, אפשר ואף רצוי להכין בנחת... תאמינו או לא (תאמינו), טעים טעים.
הרוטב האסיאתי הממזר הזה הוא המקבילה הויאטנמית של הקטשופ שלנו, אפשר לשמור אותו במקרר ואחרי שתטעמו אותו אני בטוחה שיימצאו לו עוד שימושים רבים.
שבת מבורכת ושקטה
רק אהבה... והרבה!
רונה
לכרובית:
2 ראשי כרובית מפורקים לפרחים
3 כפות שמן זית
לרוטב האסייתי:
1/2 כוס רוטב דגים
1/4 כוס מים
2 כפות חומץ אורז
מיץ מלימון אחד
1/4 כוס סוכר
1 שן שום גרוס
1-3 פלפל צ'ילי פרוס דק (תלוי כמה חריף רוצים)
לקישוט: לא חובה
כוס עלי כוסברה
שמן לטיגון
לעבודה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות. מערבבים בקערה את הכרובית עם השמן. מוודאים שהכרובית עטופה בשכבה דקיקה של שמן, אם יש צורך, להוסיף עוד. מכניסים לתנור שחומם מראש לכ30 דקות. עד שהכרובית מקבלת נקודות שחורות ומתרככת.
2. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ומניחים בצד. מערבבים מדי פעם שהסוכר ימס.
3. במחבת קטנה שמים שמן לטיגון בגובה של כ2 ס"מ וכשהשמן חם מכניסים בזהירות (השמן מקבל אותם בקפיצות) את עלי הכוסברה לשניות ספורות. העלים רק צריכים להתקשות ולא לשנות את צבעם. מניחים על נייר סופג.
4. מסדרים על צלחת הגשה את פרחי הכרובית ומוזגים מעליהם את הרוטב. מפזרים את עלי הכוסברה.
את הרוטב המעולה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. את המנה כולה אני נוהגת להכין שעות לפני הארוחה ולהגיש בטמפרטורת החדר.
פורסם לפני שנה: טארט לימון מושלם מלימונים שלמים. לינק כאן.
אני מאוהבת בכרובית... עוד מהימים שהייתי מתגלגלת חזרה מבית הספר ומוצאת ערימות כרוביות מטוגנות בפירורי לחם...אני מאוהבת בה.
ראשי פרחים לבנים, צלויים בתנור בענווה גמורה, משחימים קלות, נשארים פריכים ועליהם רוטב אסיאתי שהופך את המנה הזו לחגיגה של טעמים.
מגישים בטמפרטורת החדר, אפשר ואף רצוי להכין בנחת... תאמינו או לא (תאמינו), טעים טעים.
הרוטב האסיאתי הממזר הזה הוא המקבילה הויאטנמית של הקטשופ שלנו, אפשר לשמור אותו במקרר ואחרי שתטעמו אותו אני בטוחה שיימצאו לו עוד שימושים רבים.
שבת מבורכת ושקטה
רק אהבה... והרבה!
רונה
לכרובית:
2 ראשי כרובית מפורקים לפרחים
3 כפות שמן זית
לרוטב האסייתי:
1/2 כוס רוטב דגים
1/4 כוס מים
2 כפות חומץ אורז
מיץ מלימון אחד
1/4 כוס סוכר
1 שן שום גרוס
1-3 פלפל צ'ילי פרוס דק (תלוי כמה חריף רוצים)
לקישוט: לא חובה
כוס עלי כוסברה
שמן לטיגון
לעבודה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות. מערבבים בקערה את הכרובית עם השמן. מוודאים שהכרובית עטופה בשכבה דקיקה של שמן, אם יש צורך, להוסיף עוד. מכניסים לתנור שחומם מראש לכ30 דקות. עד שהכרובית מקבלת נקודות שחורות ומתרככת.
2. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ומניחים בצד. מערבבים מדי פעם שהסוכר ימס.
3. במחבת קטנה שמים שמן לטיגון בגובה של כ2 ס"מ וכשהשמן חם מכניסים בזהירות (השמן מקבל אותם בקפיצות) את עלי הכוסברה לשניות ספורות. העלים רק צריכים להתקשות ולא לשנות את צבעם. מניחים על נייר סופג.
4. מסדרים על צלחת הגשה את פרחי הכרובית ומוזגים מעליהם את הרוטב. מפזרים את עלי הכוסברה.
את הרוטב המעולה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. את המנה כולה אני נוהגת להכין שעות לפני הארוחה ולהגיש בטמפרטורת החדר.
פורסם לפני שנה: טארט לימון מושלם מלימונים שלמים. לינק כאן.
היי, נהנית מאוד מכל המתכונים, טרם הכנתי את זה, האם יש דרך לוותר/לצמצם משמעותית את כמות הסוכר?
השבמחקרבע כוס סוכר שווה לשלוש כפות סוכר, יחסית לנפח הרוטב בסופו זה ממש לא הרבה. בנוסף תוכלי להגיש את הרוטב בנפרד ואז כל אחד יוכל לתבול את הכרובית ברוטב, גם אם תמזגי אותה מעל כמו שאני עושה, הרבה מהרוטב נשאר בתחתית הצלחת. מתכון נהדר. בהצלחה ובתיאבון.
מחקנישמע מדהים! הולכת לנסות
השבמחק