24 באוקטובר 2013

פונדנט שוקולד עם מילוי של חמאת בוטנים

פעם... מזמן... כשהייתי רואה תמונה של קינוח כזה, ליבי היה נחמץ, זה תמיד נראה לי למקצוענים, לעולם לא אטעם את זה... אוי אוי אוי, יבבתי... שמנה יבבנית.
ואז, או אז נכנסה סיון לחיי (שזה בהחלט רגע ששווה לנצור אותו), ולימדה אותי שקודם כל הכל שטויות, וכל תמונה שמוצאת חן בעיניי אני אקבל לפרצופון העגלגל שלי וזה יקרה בחטף!
בשבת האחרונה, על אף שלא אכלתי כמו שצריך ועד הרגע לא התאוששתי מהחביתה והסלט שהוגשו לי כאילו אני איזו תלמידת תיכון, הכנו את הקינוח הזה בשביל שאני לא אצא לגמרי ממורמרת לשבוע החדש.
ההכנה פה היא פשוטה, זריזה וזמינה, שזה על גבול ה"קסם".
זה נאפה בדקות ספורות, מחליק מהכלי כמו ילד טוב, לא מתוק מדי וטיפה מלוח. מה שעיניכן רואות זה בדיוק מה שזה - בדיוק!
אפשר למזוג לכלי, להקפיא וכשבאים אורחים לתת הופעה!
שבת שלום חברים טובים מאד שכמותכם
אהבה גדולה
רונה


לפונדנט:
200 גרם שוקולד מריר (אני השתמשתי ב70% וב86%)
100 גרם חמאה
2 ביצים
2 חלמונים (הצהובים)
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס קמח
4 כפות חמאת בוטנים חלקה
חמאה לשימון התבניות
אבקת קקאו להגשה


לעבודה:
1. משמנים היטב 4 קעריות חסינות חום בנפח של כוס בחמאה (עשיתי ניסוי וחמאה מספיקה, אין צורך גם בסוכר). ומדליקים תנור ל200 מעלות.
2. ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו לאט ובזהירות שלא ישרף.
3. בקערה מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים, החלמונים והסוכר. מערבבים כדקה שתיים.
4. מערבבים את השוקולד והביצים .מוסיפים את הקמח ומערבבים.
5. בכל קערה משומנת מניחים כ2 כפות ממש גדושות בבלילת השוקולד ומעל מניחים כף מהחמאת בוטנים. מכסים בכף נוספת של בלילת השוקולד לכיסוי החמאת בוטנים.


6. מכניסים לתנור החם לכ10-14 דקות או עד שקצת תפוח ונוצרת שכבה יבשה למעלה כשנוגעים.
7. הופכים כל פונדנט על צלחת, מפזרים אבקת קקאו ומגישים חם.


אפשר להכין את הפונדנט, לסדר בקערות המשומנות ולהקפיא. לפני שרוצים להגיש, להפשיר בחוץ או לאט במקרר לחמם את התנור ולאפות. זמן האפייה לא משתנה.

פורסם לפני שנה: סינטה של טלה צלוי מעל תפוחי אדמה. לינק כאן.
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


8 תגובות:

  1. הי האם ניתן להחליף את המרגרינה בשמן?

    השבמחק
    תשובות
    1. במתכון אין מרגרינה ובעצם באף מתכון שלי אין ולא יהיה מרגרינה. לשאלתך, לא ניתן להחליף במתכון זה את החמאה בשמן.

      מחק
  2. הכנתי ויצא מדהים, שמתי רק רבע כוס סוכר ויצא מספיק מתוק בהחלט.
    אפשר לשמור במקרר לאחר האפייה או שלא מומלץ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הייתי משאירה בחוץ. תודה!!!

      מחק
  3. כתבת 2 ביצים האם התכוונת לביצים שלמות או רק לחלבון (כלומר 2 ביצים מופרדות כי ציינת בנוסף 2 חלמונים)?

    השבמחק
  4. כתבת 2 ביצים האם התכוונת לביצים שלמות או רק לחלבון (כלומר 2 ביצים מופרדות כי ציינת בנוסף 2 חלמונים)?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, 2 ביצים שלמות ושני חלמונים. מתכון קל וטעים!

      מחק
  5. כתבת 2 ביצים האם התכוונת לביצים שלמות או רק לחלבון (כלומר 2 ביצים מופרדות כי ציינת בנוסף 2 חלמונים)?

    השבמחק