7 בנובמבר 2017

פאי תפוחים בקלי קלות


בדרך כלל, ואני בחורה של בדרך כלל, אני לא משתגעת כשמדברים איתי על עוגות תפוחים.
הרי אני מנפנפת במלך התפוחים ״השטרודל״, כבר אלפי שנים, ועל כן הנושא הזה מצ׳עמם אותי.
איכשהו הייתי עסוקה (בטח בלאכול משהו) ומתוך בלבול הסכמתי להכין את הפלא הזה, יד ביד עם הגברת הראשונה... סיווקי.
אין לתאר כמה קל וממש ממש מוצלח יצא הפאי הזה. ועל אף שהשטרודל שלי מחזיק בכתר, מודה שעברה בי מחשבה לפרוש. רק עברה.
חברימצ׳יקים, אמנם החורף מתמהמה אבל אני אומרת שתמיד אפשר להדליק מזגן על 16 ולאכול עוגת תפוחים מתחת לפוך.
שבת טובה,
אהבה גדולה,
רונה


 
מצרכים:
לתבנית בקוטר 24-26 סמ, ברור שאפשר ורצוי להכפיל
4 תפוחים במשקל של בערך קילו. גראני סמית, פינק ליידי או שילוב זה מצוין
1/3 כוס סוכר חום
1 וחצי כפות קמח
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית הריונית קינמון טחון
קורט מלח
גרד ומיץ מחצי לימון
50 גרם חמאה
1/2 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה
ביצה או חמאה להברשה
כף סוכר לפיזור מעל הבצק
מומלץ להגיש עם גלידה וניל


לעבודה:
1. לקלף ולפרוס את התפוחים לפרוסות של כ1 ס״מ. להניח בקערה ולערבב עם הסוכר, קמח, תמצית וניל, קינמון, מלח, גרד ומיץ לימון. מעבירים לתבנית האפייה. ממיסים את החמאה על מחבת ומבשלים כ5 דקות עד שמשחימה, מוזגים מעל התפוחים.


2. פותחים את בצק העלים ופורסים לפרוסות אלכסוניות של בערך 2 ס״מ ואז פורסים לרוחב פרוסות של כ4 ס״מ. ממש אין צורך לדייק, כן יש צורך לשמור את הבצק קר כל הזמן, אז לעבוד בזריזות. להניח את חתיכות הבצק על התפוחים לכיסוי מלא ולהכניס למקרר.


3. מחממים תנור ל200 מעלות, כשהבצק קר, מוציאים מהמקרר ומורחים בקצת חמאה מומסת או ביצה ומפזרים סוכר מעל. מכניסים לתנור החם לכשעה, או עד שהבצק שחום ויפה. אם כלאחר חצי שעה הבצק שחום דיו, תנמיחו את החום ל180 מעלות לעוד כ20 דקות.






Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה