12 בדצמבר 2013

בוריק במילוי בננות. קינוח ברגע.

כשעלה בוריק קריספי, כזה שעושה רעש כשנוגסים בו נמצא בסביבה, לא באמת מעניין אותי מה יש בתוכו.
לא זוכרת את עצמי טועמת משהו ממשפחת ה"מגולגלים" האלה, ומניחה בצד אחרי ביס, שלא לדבר על יורקת מהפה.
אז בואו נדבר גלויות... בננות, אין יותר מדי מה לעשות איתן, איכשהו דחפו אותן ללחם/עוגה ונתנו להם טיפה רספקט, אבל בינינו, מי זוכר מתי בפעם האחרונה הכין "בננה ברד"?
שימו לב!!! רבע בננה, קצת אגוזים, גילגולון קטנטון, על מחבת (ללא שמן!!), וחאלאס....אין טעים כזה, אין!!
אז או שתמשיכו ליפזול לעבר הבננות והנוטלה שיש לכם במטבח ותמלמלו מילמולים לעצמכם, או שתזיזו את עצמכם תיקנו עלים של סיגר ותתקדמו. אני את שלי אמרתי, אל תיתנו לי להתעצבן.
שבת שלום חברים
אהבה גדולה
רונה


לדפי בוריק במילוי בננות:
דפי בוריק מופשרים (כל דף מספיק ל2 רולים)
בננות (כל בננה מספיקה ל4 רולים)
תוספות לבחירה וממש לא חובה:
פקאנים מסוכרים קצוצים
שבבי קוקוס קלויים
לרוטב נוטלה:
3 כפות גדושות נוטלה מעורבבות עם 3 כפות שטוחות של חלב. אפשר לחמם קצת במיקורו.



 

לעבודה:
1. חוצים את דפי הבוריק במרכז. מניחים עליהם מגבת שישארו לחים. פורסים את הבננה במרכזה ל2 וכל חצי חוצים ל2 לרוחב.
2. מניחים פלח בננה במרכזו של חצי דף בוריק ומוסיפים תוספת לבחירה, אם רוצים. מקפלים את קצוות הבוריק על הבננה ומגלגלים ומניחים אותה על הפתח ולוחצים קצת. ככה מניחים את כל הרולים על צלחת.


3. מחממים מחבת מעל אש גדולה ומניחים ללא כל שומן את הרולים שהפתח כלפי מטה. לאחר מספר דקות שהפתח ננעל והבצק מזהיב הופכים לעוד מספק דקות.
4. מגישים חם עם הרוטב. בגלל שהטיגון נעשה ללא שמן יש חשיבות לאכול מיד. אבל... ניתן להכין מראש ולחמם שנית על מחבת ללא שומן ואז הם חוזרים להיות פריכים.



פורסם לפני שנה: פילה של דג במרינדת מיסו. מתכון של נובו.
פורסם לפני שנתיים: פאי תפוחים שווה במיוחד.

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 תגובות:

  1. יופי, פשוט, מקורי, מרשים, אני ממלאבתפוח מגורר עם דבש וג'יג'ר מגורר. מטגן בשמן וחמאה.

    השבמחק
    תשובות
    1. תנסה לטגן על טפלון בלי שומן. עובד מעולה.

      מחק