5 בדצמבר 2013

ריקוטה בופאלו צלויה עם צ'ילי

חברה שלנו סיון החליטה להפניק אותי ועל הדרך לפרגן, זרמתי איתה.
הגענו באיזה בוקר של יום חולין לכפר שמריהו, לבית מתוק, חמים ומלא בנשמה, מוסיקה יוונית ברקע, אישה חייכנית בפתח, כבר הרגשתי שהעתיד וורוד.
לאישה המקסימה קוראים בושי (היא עוד לא ממש יודעת אבל היא חברה שלי), והיא מעבירה סדנאות בישול מהסדרה השווה... באמת מפתיעה.
למעשה הצטרפנו לעוד עשר נשים שישבו סביב שולחן, סינרים אדומים לגופן, קירשי חיתוך, סכינים בידן, כולן מתרגשות.
מנת הפתיחה הרימה לי גבה או שתיים, ובחיי שהיתה אחת הטעימות.
זוהי גבינת ריקוטה מחלב באפלו, יותר נוקשה מריקוטה מחלב בקר, מה שלא מפריע לה להיצלות בתנור ולצאת באותה צורה אליו ניכנסה רק שהיא חמימה, זהובה, מתובלת ומסקרנת.
שמן זית, צ'ילי ואורגנו טרי בנדיבות, פרוסות באגט צלויות ללא שמן, ותיראו מה קרה...
היד הזו שבתמונה, מכל זווית, היא שלי, יכול להיות שהדפתי בגופי את הנשים האחרות, יכול להיות שהצלמת נפלה דווקא עליי, אתם תחליטו.
תנסו את זה... כיף של מנה
פיתחו בקבוק יין, ונראה מה יהיה.
שבת שמחה וחמימה
אהבה גדולה
רונה
לפרטים על סדנאות קרובות:
דרך פייסבוק: https://www.facebook.com/bossimar?fref=ts
האתר של בושי: http://www.bossi.co.il/
טלפון: 0547-444-004


לריקוטה הצלויה:
2 קופסאות של ריקוטה בופאלו 250 גר' כ"א (בצילום 500 גר)
3-4 צ'ילי שלמים יבשים מפוררים
2 כפות אורגנו מיובש
מלח אאלנטי גס ופלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
לרוטב:
1 צ'ילי אדום חריף טרי נקי מגרעינים וקצוץ דק
2 כפות עלי אורגנו טריים (כן, אפשר זעתר)
מלח
שמן זית
להגשה:
פרוסות בגט צלויות על מחבת גריל או בטוסטר



לעבודה:
1. לחמם תנור ל220 מעלות. להניח על תבנית נייר אפייה, ומעל את 2 הגבינות בשלמותן.
2. לפזר מעל הגבינות בנדיבות את הצ'ילי היבש והאורגנו היבש. לפזר מלח ופלפל ולצקת 3 כפות שמן זית. להניח בתנור החם לכ15 דקות או עד שהגבינה מקבל גוון זהוב והיא נוקשה למגע.
3. בינתיים מכינים את הרוטב. מערבבים בקערה את הצ'ילי הטרי, האורגנו ומכסים בשמן זית, מתבלים בקצת מלח לפי הטעם.
4. כשמוציאים את הגבינה מהתנור מוזגים את הרוטב מעל ומגישים עם הטוסטים.




פורסם לפני שנה: מרק בצל קלאסי עם נתחי בשר. ארוחה בקערה!
פורסם לפני שנתיים: פילה בקר צלוי בתנור לעשייה מושלמת!
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה