19 בדצמבר 2013

בוראטה. מוצרלה עשירה במיוחד.


טוב תיראו אנשים מקסימים שכמותכם. הפוסט הזה הוא כולו חומר גלם משובח, והוא הולך ככה....
הבורטה הזו, שהיא סוג של מוצרלה איטלקית ,רק נראית תמימה.
זוהי מוצרלה מחלב בקר, שעוברת תהליך בדיוק כמו המוצרלה שכולנו מכירים, אלא שכאן, בהיסח הדעת (או שלא) ,הגבן האיטליינוס החליט להחדיר לתוכה שמנת טריה (בלי שאף אחד ישים לב) ובכך הפך אותה כמו גם את המירקם שלה
לגוש עדין, טיפה מתקתק, עשיר ומאד מאד מיוחד. (ניתן להשיג בדוכן הגבינות שבשוק האיכרים וגם ב"ספייסיס" שבנאות אפקה).
בעוד הגבן עסוק בעניניו, החקלאי שמגדל שום, גם נישבר לו מהשיגרה ובא לו על הדרך ליישן שום ולהתסיס אותו, והנה לנו שום שחור, מתוק אף הוא, מלווה בטיפונת טעם אניס, בריא יותר (פי 2 נוגדי חימצון), ויותר ידידותי לסביבה (אם אתם מבינים למה אני מתכוונת).
אז מה הבעיה שלכם? כמה עגבניות? קצת שמן זית? חתיכונת לחם?
צאו מהקטנוניות, אתם יותר גדולים מזה...
מנת פתיחה מדהימה, תתחילו בה ואחכ תעשו מה שבא לכם
אהבה גדולה
שבת שלום
רונה
ותודה למגזין של דונה היי על ההשראה 


להגשת הבוראטה:  
בוראטה
עגבניות שרי חצויים לשניים או פלחי עגבניות תמר עסיסיות 
עלי בזיליקום רגילים או מיקרו (קטנטנים)
שום שחור מקולף (ניתן להשיג גם בשוק האיכרים)
שמן זית כתית מעולה
מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס 
פרוסות בגט צלויות על מחבת גריל או בטוסט



לעבודה:
לפצוע את הבוראטה בידיים או בעזרת סכין ולסדר על אותה צלחת הגשה את העגבניות והבזיליקום. לטפטף שמן זית על הכל, להמליח ולפלפל ולהגיש עם הבגט מרוח בשום השחור.



פורסם לפני שנה:
פילה עוף בטמפורה עם סירופ תפוז 
פורסם לפני שנתיים: 
אורז פרסי הכי הכי 
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה