26 בנובמבר 2014

עוגת כרובית של אוטולנגי

יש מישהו בקהל שלא אוהב כרובית כמוני? צלויה, מטוגנת (השם ישמור) או אם תרצו מבושלת כמו במאפה המפואר הזה שלפניכם.
העניין עם הכרובית שהיא מתמסרת מאד בקלות למה שתירצו, גם מתמסרת וגם עומדת בפני עצמה... כמו סיון שלנו.
המתכון הזה שייך לאוטולנגי, כישרון תוצרת הארץ שמחזיק ברשת מסעדות בלונדון.
אני ביקרתי באחת כזו קטנה ב"נוטינג-היל" בטיול עם המאסטרית, טיול של טעמים ותרבות שלא יישכח עד לרגע בו אעצום את עיניי הנוגות.
המאפה הזה הוא פשוט טעים. ללא בצק, קליל להכנה, מתאים לסערה ומתאים לשקט שלפני הסערה, מתאים יופי יופי.
שבת טובה,
היו שמחים,
אהבה גדולה,
רונה


לעוגת כרובית:
ראש כרובית בינוני במשקל 700 גרם
בצל סגול גדול (אני השתמשתי בשניים בינוניים)
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית רוזמרין קצוץ (לא היה לי אז השתמשתי בטימין)
10 ביצים (כן!)
כוס ורבע פלוס כף מחוקה קמח תופח (180 גרם)
1/2 כפית כורכום
10 עלי בזיליקום קצוצים
2 + 1/2 כוסות פרמזן מגורר (220 גרם)
מלח אטלנטי ופלפל גרוס
מעט חמאה או לשימון התבנית
2 כפות שומשום


לעבודה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס״מ ומפזרים על השוליים את השומשום.
2. מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים, מכניסים לסיר, מכסים במים, מוסיפים קצת מלח ומביאים לרתיחה, מבשלים כרבע שעה עד שהכרובית מתרככת. מסירים מהאש ומעבירים במסננת. מניחים בצד.
3. בינתיים, פורסים מהבצל 3 פרוסות ומניחים בצד. את שאר הבצל חותכים לקוביות ומטגנים אותם בכל השמן עד שמתרככים ומזהיבים מעט, מוסיפים את הרוזמרין ומערבבים.
4. מערבבים בקערה גדולה בעזרת מטרפה את הביצים, מוסיפים את הקמח, הכורכום, הבזיליקום, הפרמזן, הבצל המטוגן עם השמן ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת הכרובית, אני חתכתי את פרחי הכרוביות קצת (כדאי להשאיר פרחים שלמים ולא פירורים) לפני שהוספתי ומערבבים עם מרית (המטרפה תפרק את הכרוביות).
5. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת, מסדרים את עיגולי הבצל מעל ״העוגה״ ומכניסים לתנור לכ45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שנכנס במרכזה יוצא יבש.



מתכונים נוספים עם כרובית:
כרובית בוינגרט אסיאתי
כרובית חרוכה במחבת, מתוך הספר של מיכל אנסקי
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


8 תגובות:

  1. סופר טעים! לא מזמן גם אני עשיתי אותו וכתבתי עליו בבלוג

    השבמחק
    תשובות
    1. איך קוראים לבלוג? מתכון מוצלח! תודה!

      מחק
    2. http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2014/11/kukkakaalipaistos.html

      מחק
  2. תודה על המתכון אבל לא ברור מה עושים עם הבצל המטוגן. לאחר ש"מוסיפים את הרוזמרין ומערבבים" הוא פשוט נעלם מהמתכון...

    השבמחק
    תשובות
    1. צודקת! עידכנתי!!! בתאבון ותודה!!!

      מחק
  3. כבר מלא זמן רציתי להכין את "העוגה" הזאת אבל לא יצא
    עכשיו ממששששש עשית לי חשק!
    מתה על כרובית, והמאפה הזה נראה פשוט מעולה :)

    השבמחק
  4. נראה מתכון מעולה!
    מה אפשר לשים במקום הפרמז׳ן?
    תודה!

    השבמחק