20 בדצמבר 2011

פאי תפוח

האם יש ניחוח יותר מנחם מפאי תפוח שנאפה בתנור?
אני מעדיפה קינוחים שהם רק מעט מתוקים לכן אני משתמשת במינימום סוכר, אם התוצאה לא מתוקה מספיק!? אני מפזרת אבקת סוכר בנדיבות, זה גם יפה וגם ממתיק.




לבצק:
לינק לפוסט בצק פריך מושלם
חלמון מעורבב עם 2 כפיות מים
2 כפות סוכר חום בהיר או לבן

למלית התפוחים:
6 תפוחים גדולים מכל סוג שתבחרו (אני מעדיפה חמוצים)
לימון - גרד ומיץ מלימון קטן
4 כפות סוכר, אני משתמשת בסוכר חום שעורבב עם מקל וניל. אפשר להשיג במעדניות מובחרות.
כפית קינמון
לקישוט ולעוד קצת מתיקות:
אבקת סוכר


לעבודה:
1. מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים ופורסים כל רבע ל4, מניחים בקערה.
2. מוסיפים גרד ומיץ לימון, מוסיפים סוכר וקינמון ומערבבים.
3. מוציאים בצק מקירור ומרדדים על משטח מקומח לעיגול בקוטר שגדול מהתבנית בכ5 ס"מ.
4. מניחים את הבצק המרודד בתבנית וממלאים בתפוחים. מכניסים לקירור.
5. מרדדים חצי שני של הבצק לכ2 ס"מ יותר מקוטר התבנית.
6. מוציאים את התבנית עם התפוחים מקירור ומורחים על השוליים מעט מתערובת החלמון.
מניחים את הבצק המרודד על התפוחים ולוחצים את השוליים להידוק.
7.גוזרים במספריים (הכי קל) את השוליים אבל משאירים קצת ומקפלים פנימה לעיבוי.
8. מורחים את תערובת החלמון על הפאי, מפזרים את הסוכר מעל ומכניסים לקירור. בשלב זה אפשר להקפיא את הפאי למשך שבוע ומהמקפיא ישר לאפות.
9. מחממים תנור ל220 מעלות. מוציאים את הפאי מקירור וחורצים במרכזו X בעזרת סכין חדה, אופים את הפאי במדף התחתון של התנור כ20 דקות, מורידים טמפרטורה ל180 מעלות לעוד 20 דקות.

אפשר כבר לדמיין את הריח...
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


3 תגובות: