25 במרץ 2012

שפונדרה במייפל, ארוחה מפוארת בקלי קלות

כשנתקלתי לפני מספר שנים במתכון המושלם הזה, מה שקנה אותי היו התיאורים של דורעם גונט, למשל: "החום הנמוך ממיס בעדינות את השומן עד שמתקבל נתח שחום-שחור עם שומן פריך ובשר רך.... הריח המטורף שממלא את הבית ומשגע את השכנים הוא רק בונוס"  ו "אוכלים חם, רצוי בידיים..."
מאז... שנים עברו וזו המנה הכי מבוקשת בארוחות חג אצלנו. מבטיחה שאם תנסו לא תצטערו.
מתנה ממני לכבוד הפסח. חג שמח!!!!
בהמשך סרטון וידאו קצר בו מיכאלה ברקו מבשלת איתי במטבח.



לינק לסרטון שמיכאלה ברקו בישלה איתי במטבח
http://www.youtube.com/watch?v=y-ESoJJaBMQ&feature=player_embedded



לשפונדרה: בערך 8 סועדים תלוי מה עוד מגישים...
2.5 ק"ג של שפונדרה באיכות מעולה, אפשר גם עצמות, חתוך לנתחים גדולים כ4-5
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ בלסמי
6 כפות מייפל אמיתי (בשום אופן לא תחליף)
עלים מ3 ענפי טימין (כשאין אז אין...)
2 כפיות פלפל גרוס
מלח לפני ההגשה אם צריך

* כמה מילים על נתח הבשר. ב"דלישס" (למי שמכיר) אני מקבלת מניר נתח משובח שנמצא בין הצלעות, הצוואר והאנטריקוט. אם לקצב שלכם אין, תבקשו שפונדרה וזה מצוין גם אם ישאיר את העצמות.
חשוב שהנתח יהיה שמן במקרה הזה, לא לדאוג, רוב רובו של השומן נשאר בתחתית התבנית.



לעבודה:
1. בקערה מערבבים שמן זית, סויה, חומץ בלסמי, מייפל עלי טימין ופלפל גרוס.
2. משרים את הבשר במשרה המייפל בין שעה ליממה (עדיף כמה שיותר), דורעם הציע להניח הנתחים בשקית ולמזוג המשרה מעל. רעיון מעולה. אפשר כמובן בפיירקס מכוסה בניילון נצמד. שומרים בקירור.
3. מחממים תנור ל220 מעלות. מניחים את נתחי הבשר על תבנית צלייה עם הנוזלים שנשארו.
4. צולים את הבשר 10 דקות ומנמיכים את חום התנור ל130 מעלות ל3 שעות נוספות.
5. מוציאים את הבשר, נותנים לו לנוח כמה דקות. ואז פורסים אותו לפרוסות ומגישים מעל קערת אורז לבן.
אוכלים בידיים, כבר אמרתי???
שיהיה חג שמח!!!

בחיי שלא הספקתי לצלם א הנתחים מונחים יפה יפה על האורז

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


17 תגובות:

  1. Sivani what would be the name of that meat in the US? I would love to make it for Passover!

    השבמחק
  2. האם אקבל אותן תוצאות עם כתף או שריר?

    השבמחק
    תשובות
    1. כל הרעיון במנה הזו הוא להשתמש בנתח שמן. החום הנמוך והממושך גורם לשומן להימס לאיטו מחד וליצירת מעטפת קריספית סביב כל נתח מאידך.
      לעיתים אני מוסיפה כמה נתחים שמנים פחות למי שמראה השומן מטריד אותו. התוצאה טובה אבל פחות. כך שלשאלתך אם הנתחים נראים לך בעין רווי שומן, לך על זה. בהצלחה!

      מחק
    2. תודה ועוד שאלה: איך נקרא הנתח שאת מקבלת בדלישס בין הצוואר צלעות ואנטריקוט?

      מחק
    3. אז זהו שאין לו שם וככה הם תיארו לי אותו. אם אתה הולך לדלישס אז זו לא בעיה פשוט תבקש את השפונדרה של סיון ואם אתה הולך לקצב אחר תן לו את התיאור המדויק או שתיקח מבחר נתחים של שפונדרה ( עם עצם ללא עצם...)
      בתיאבון

      מחק
    4. תודה רבה

      מחק
    5. עדיין לא הכנתי ולא נראה לי שאזדמן לדלישס בזמן הקרוב.
      במסגרת פיילוט הכן את עצמך לפסח..אני רוצה לנסות את המתכון והבשר הכי זמין לי כרגע הוא שריר שהבנתי שהוא קרוב רחוק של השפונדרה.שאלתי היא האם שמוציאים את הבשר מהמשרה לצליה בתנור צריך לנגב היטיב מהנוזלים? האם לצלות בחום גבוה 10 דקות גם נתחי שריר ?

      מחק
    6. לנגב ולא היטב. כן ל10 דקות. לבדוק אחרי שעתיים ולא שלוש. אם לא מוכן להמשיך. עוד כשבועיים מפרסמת עוד מנת בשר קלה ומרדימה ביותר לחג. תודה!!!

      מחק
    7. יופי,מצפה בשמחה.אשמח גם למנת עוף חגיגית קלה ומרשימה.

      מחק
  3. זה בדיוק מה שתקבל. מנת אווז קלילה וסופר מרשימה.

    השבמחק
  4. למה למה התחכמתי... לא היה לי שפונדרה אז הכנתי מנתחי בשר שריר חתוכים בינוני.ובתום שעתיים קיבלתי נתחים מפוחמים יבשושים .התאכזבתי מעצמי. מסקנה: היה עלי להשתמש בבשר שהמלצת ולא תחליפים. השומן בבשר כאן כנראה מאוד משמעותי. מה שכן היה ריח נפלא במטבח.

    השבמחק
  5. יש לי חתיכות שמנות - אבל חתוכות יותר קטן (קצת יותר גדול נגולאש), האם לבשל את המתכון גמו שהוא, אן לסגור אותו תחילה בסיר, ואז להכניס עם הסיר (והנוזלים?) לתנור למספר לשעות?

    השבמחק
    תשובות
    1. מעולה! הייתי עושה בדיוק לפי ההוראות אבל משאירה שעה וחצי בלבד (אחרי ה10 דקות הראשונות בחום גבוה) והייתי בודקת חתיכה אחת. טעים מוציאה. צריך עוד? משאירה לעוד 20 דקות. בטוח לא תצטרך את כל ה3 שעות. ה3 שעות זה לנתחים גדולים. כל עוד הבשר שמן זה יצא מעדן! חג שמח!!!

      מחק
  6. נראה מצויין!
    לא מכסים את התבנית בזמן הצליה?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא. ב10 דקות הראשונות על חום גבוה הבשר נאטם ואחכ נצלה לאיטו

      מחק
  7. הי סיון,
    כמה זמן הבשר צריך להיות מושרה במשרה לפני הכניסה לתנור?
    מתכוונת להכין לארוחת שישי... גם אבא שלי בא, איזה לחץ!!!
    :)

    השבמחק