17 באוקטובר 2013

מרק צח עשיר בטעמים עם נתחי סינטה

כשהייתי ילדה קטנה, (טוב קטנה אף פעם לא הייתי), בצעירותי נאמר, מאד מאד חיבבתי מרק צח. צח, זך, צלול ונקי מכל רבב... למעט ערימות של שקדי מרק.
אט אט הסכמתי שיכנסו עוד אורחים למרק כגון חיות, פחמימות, ושאר בישין.
המרק הזה, על אף מראהו התמים, עשיר בטעמים כמו שרק האסייתים יודעים, הוא מתבשל בדקות ספורות והוא לגמרי ארוחה טעימה ומרגיעה. אז אם אוכל מרגיע אתכם כמו שהוא מרגיע אותי, ואם יהיה גשום בשבת כמו שהבטיחו, הנה לכם מתכון מנצח.
שבת שלום חברים אהובים,
היו שמחים
רונה

המתכון מתוך הספר האסייתי של ביל גראנגר.


למרק:
2 סטייקים מנתח סינטה במשקל 300 גרם כל אחד
למרינדה:
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב דגים (במדף האסייתי בסופר)
1 כף דבש
למרק:
375 איטריות אורז רחבות
1 ליטר ציר עוף
1/2 ליטר מים
5 פרוסות ג'ינג'ר טרי
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כף רוטב דגים
1 מקל קינמון
3 כוכבי אניסֿ
1 כף סוכר
1 כף שמן קנולה
1 צ'ילי אדום פרוס דק
חופן על בזיליקום


לעבודה:
1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את נתחי הסינטה. מדי פעם הופכים.
2. מכסים את איטריות האורז במים רותחים ומשאירים עד שהאטריות אכילות (אני הייתי צריכה להחליף את המים), מסננים ומעברים תחת זרם מים קרים. מניחים בצד.
3. בסיר מרק מחממים את ציר העוף, המים, ג'ינג'ר, מיץ הלימון, רוטב דגים, מקל קינמון, סוכר וכובי האניס מעל להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיחים את הלהבה ומבשלים כ5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.


4. מניחים מחבת טפלון מעל להבה גבוהה, מוסיפים את כף השמן וצולים את נתחי הסינטה כ2-3 דקות מכל צד (4 צדדים). מרידים מהאש, מחכים דקות ספורות ופורסים את הסטיקים.
5. בכל קערה מניחים איטריות אורז, מוזגים מהמרק. מניחים את פרוסות הסטייק ומפזרים את הצ'ילי (רק למי שאוהב חריף) ואת עלי הבזיליקום.


פורסם לפני שנה: קרוק מאדאם. הגירסה שלי. לינק כאן.
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה