7 בנובמבר 2013

מרק דלעת עם הפתעות



אין על הדלעות הללו, איזה ירק מהמם... ולחשוב שכל היופי הזה גם כל כך טעים בכלל עושה אותי עליזה. כתומה ועליזה.
אז הפעם, (כמו בכל פעם), סיון כיכבה והכינה לכם מן מנה שכזו, בריאה, טעימה, ומאד מאד קלה, כיוון שמהרגע שסיימתם לקלוף את הדלעת, מדובר פה בדקות ספורות (על יד אחת) עד שתמצאו עצמכם יושבים מבסוטים מול הארוחה המרהיבה הזו.
אז תציצו שוב במנה, היא הרי מפעילה לכם את בלוטות הרוק, ואני גם רואה שאתם ממצמצים מהיופי הזה, וגם אני וגם אתם יודעים שתכינו את זה כבר מחר, אז בואו נתקדם, אין לי כח לקמפיין שיווק, הייתי בעכו היום והתעייפתי מכל השפע... אם אתם מבינים למה אני מתכוונת, ואתם מבינים.
שבת יפה חברים
אהבה גדולה
רונה



לתבשיל:
1 כף שמן
2/3 כוס ממרח קארי אדום
2 כוסות ציר עוף
2 פחיות קרם קוקוס
2 כפות רוטב דגים
800 גרם דלעת קלופה ופרוסה לפלחים דקים
400 גרם ברוקומיני, גבעולים פרוסים דק והפרחים בשלמותם
250 גרם אטריות אורז או שעועית מרוככות לאכילה בעזרת מים רותחים
300 גרם טופו או פילטים של דניס חתוכים לקוביות
4 בצלים ירוקים קצוצים
כוס עלי כוסברה
2 צ'ילי אדום פרוסים דק (רק למי שאוהב מאד חריף)


לעבודה:
1. מחממים את השמן בסיר מרק. מוסיפים את ממרח הקארי ומערבבים כדקה. מוסיפים את הציר, הקוקוסורוטב הדגים ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את הדלעת וגבעולי הברוקומיני ומבשלים כרבע שעה עד שמתרכך קצת. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים עוד כ5 דקות.
3. על מחבת טפלון מטגנים את הדג משני הצדדים. מניחים בצד.
4. מחלקים את האיטריות בין קערות המרק, מוזגים את המרק מעל, מוסיפים את הדג או את קוביות הטופו ומקשטים עם הבצל ירוק, הכוסברה והצ'ילי.




פורסם לפני שנה: גוואקמולה. לינק כאן.
פורסם לפני שנתיים: חמין! כל מילה נוספת מיותרת! לינק כאן.
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה