14 בנובמבר 2013

מרק תירס

המרק המתקתק הזה לנצח יזכיר לי את ימי המסעדות הסיניות של פעם, שאחריו באו אגרולים מטוגנים יפה יפה עם רוטב אדום, אחכ בקר בטריאקי עם פלפלים, אחכ עוד איזו בננה מטוגנת עם מייפל... אחחח אלו היו ימים טובים, ימים של מונוסודיום, קורנפלור ומה לא....
אז סיון שלנו אוהבת נוסטלגיה, אבל בגירסה קצת יותר ידידותית לגוף האדם, תירס טרי, ציר עוף, וקצת תבלינים ברוח של ימינו אנו.
במרק הזה מככב תירס טרי אז חשוב שתטעמו את הגרעינים שלו לפני ההכנה, שיהיו טעימים כי זה יהיה טעם המרק.
יש סוג שנקרא סיון, כמו הבלוגרית, גם התירס הזה מתוק מדבש.
תכף גשם כך הבטיחו
תאספו את הילדים והבעלים
תאכלו מרק תירס חם
שבת נעימה
אהבה גדולה
רונה
קרדיט לספר האסייאתי של ביל גראנגר שמככב אצלנו במטבח לאחרונה


למרק:
כ6 מנות

2 כפות שמן קנולה
8 בצלים ירוקים קצוצים דק, החלקים הירוקים והלבנים מופרדים
2 שיני שום כתושות
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
600 גרם גרעיני תירס טרי, מ6 קלחי תירס
1 ליטר ציר עוף או ירקות
1/2 ליטר מים
3 ביצים מעורבבות בקערה
3 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
3 כפות מירין (להשיג במדף האסייאתי בסופר)
מלח ופלפל גרוס


לעבודה:
1. מחממים את השמן בסיר מרק, מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק, השום והג'ינג'ר ומערבבים כ3 דקות. מוסיפים את התירס ומערבבים קלות. מוסיפים את ציר העוף ואת המים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ20 דקות.


2. מעבירים חצי מהמרק לקערה עמוקה ובעזרת בלנדר ידני טוחנים. אפשר גם במג'ימיקס. מחזירים את המרק לסיר. מעל להבה נמוכה מוזגים את הביצים בזרם דק למרק תוך כדי ערבוב.


3. מוסיפים את הרוטב סויה, שמן השומשום והמירין. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל. מגישים בקערות עם הבצל הירוק.


פורסם לפני שנה: ארטישוק! לינק כאן.
פורסם לפני שנתיים: פנקייק אליפות! לינק כאן.
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה