28 בדצמבר 2011

פנקייק שנדב הכי אוהב

בשבתות כשנדב מתעורר הוא חייב פנקייק. לפעמים גם בבוקר לפני בית ספר.
אלו פנקייק מושלמים שמכינים אותם בקלי קלות.
אחרי שניסינו עשרות מתכונים, שלפתי את המתכון הזה (של מרת'ה סטיוארט) שנזנח בגלל שקרא לשימוש בריויון (למי יש ריויון בבית???). הפנקייקים יצאו מושלמים,
מבטיחה לכם שאחרי שתנסו את הפנקייקים האלו הריויון ימצא את מקומו על מדף המקרר שלכם באופן קבוע.


מספיק לכ10 פנקייקים (תלוי בגודל)
לבלילה :
3 כוסות ריויון
2 ביצים גדולות 
3 כפות סוכר
2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח


כל "כיס" קמח יהפך לבועת אויר



לעבודה: 
1. מערבבים בקערה את הריויון, הביצים והסוכר ובקערה ניפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
2. מעבירים את חומרי הבלילה היבשים לרטובים ומערבבים.
רגע!!! לא לערבב אותם עד צאת הנשמה, להפך, אנחנו רוצים בלילה עם גושים קטנים של קמח. אז לערבב בעדינות ולא עד הסוף.
3. רצוי לתת לבלילה לנוח במקרר מינימום רבע שעה אבל אם אין זמן לא נורא.
בשלב זה אפשר לכסות את הבלילה ואפשר להשאיר בקירור למשך יממה.
4. מחממים פלנצה/מחבת טפלון על להבה בינונית גבוהה ומורחים שיכבה מאד מאד דקה של חמאה או שמן, ואני גם שכבה זו מנגבת בנייר מטבח.
(לא מוסיפים יותר שומן במהלך הטיגון).
5. בעזרת כוס מדידה, כף הגשה או כל כלי אחר המכיל את כמות הבלילה שתתאים לגודל הפנקייק שתרצו, מוזגים מהבלילה על המחבת החמה. לאחר כחצי דקה מנמיכים הלהבה.
6. מתאפקים ולא הופכים את הפנקייק עד אשר על גבי הפנקייק מופיעות בועות אויר ואז קל מאד להפוך. משאירים הפוך כחצי דקה ומעבירים לצלחת.

אז יאללה לכו קנו ריויון !

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


5 תגובות:

  1. שיואו!!! איזה מתכון מדהים...והילד יותר!

    השבמחק
  2. יואווו זה נראה סוף!!
    חולה על פנקייקים..יודע הילד מה טוב :)

    השבמחק
  3. איזה ילד! והפנקייקים !? מבטיחים בטרוף

    השבמחק
  4. אני יכולה להחליף את הריויון בחלב ???

    השבמחק
  5. תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.

    השבמחק