22 בנובמבר 2012

טארט לימון

מי שמרגיש כמוני שלימון הוא אחד הפירות הכי מדהימים שהטבע ברא לנו, אסור לו להסס ולו לשנייה אחת קטנה באשר לעוגה זו. העוגה גאונית... תאמינו לי. שלא כמו טארט לימון קלאסי שהדרך לתוצאה הסופית רצופה בכאב ראש קל, כאן הכל קורה מהר ובמעבד מזון, בלי עניינים, בלחיצת כפתור. העוגה המדהימה היתה מוכנה בדיוק בזמן האזעקה שצווחה בתל אביב ואני אמרתי לעצמי שהמרחב המוגן היחידי הוא הבטן שלי ואני לא זזה לשום מקום לפני שאני טועמת פרוסה (או שתיים) טרם אמות.
מתכון שווה במיוחד!!! תהנו!
שבת שלום חברים טובים,
רונה

המתכון הנפלא הזה אומץ באהבה מהבלוג smitten kitchen ופה תוכלו למצוא לינק ישירות אליו.

   

לטארט לימון:
1/2 בצק מתוק. לינק למתכון פה. להכין בצק שלם וחצי להקפיא.
לימון שלם כולל הקליפה. פרוס לפרוסות בכדי להוציא את הגרעינים.
כוס סוכר
2 כפות שטוחות של קורנפלור
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
4 ביצים


לעבודה:
1. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה דק. מכניסים לתבנית ומיישרים קצוות. מכניסים לקירור.


 2. מחממים תנור ל190 מעלות. אופים את הבצק אפייה עיוורת. מניחים על הבצק נייר כסף ועליו שמים שעועית או חומוס או אורז (אצלי במזווה אני שומרת מיכל פלסטיק ובו חומוסים שאיתם אני אופה אפייה עיוורת).
אופים כ20 דקות, עד שהקצוות נראים יבשים.


3. בינתיים לקערת מעבד מזון מכניסים את כל מרכיבי הטארט: לימון, סוכר, קורנפלור, מלח, חמאה וביצים. מערבלים עד שמתקבל נוזל חלק.


4. מוציאים את הטארט מהתנור. מנמיחים את חום התנור ל165 מעלות. מוזגים את מילוי הלימון לתבנית ומכניסים לתנור החם לכ30 דקות או עד שכשמזיזים את התבנית המילוי רועד קלות.
5. ממתינים שיתקרר. מוציאים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר.



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


3 תגובות: