13 במרץ 2012

בשר ואורז בטעמים וריחות מהמזרח הרחוק

יום אחד ביקשתי מהעוזר בית שלי שיבשל צהריים, ראווי (הודי)  נתן בי במבט מבוהל, חייכתי אליו ונתתי לו כמה מילות עידוד. הבדיחה היתה על חשבוני, חזרתי הביתה לבית מלא בריחות מעולם אחר... הילדים חגגו מהארוחה הנפלאה וגם אני.
היום תיעדתי אותו בפעולה.


לתבשיל:
650 גרם בשר חתוך "לסיני" אני קונה מנתח שייטל
1/4 כוס רוטב סויה
1 בצל קצוץ
2 כרישות קצוצות (הלבן והירוק בהיר בלבד)
1 פלפל חריף פרוס דק (בלי הגרעינים למי שמעדיף פחות חריף)
4 שיני שום כתושות
שורש ג'ינג'ר באורך 5 סמ כתוש (אני משתמשת במגררת לימון)
ירק: הפעם השתמשתי בתרד טורקי כ5 חבילות פרוסות דק אפשר אפונה, ברוקולי, דלעת...
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמן
2 כוסות אורז בסמטי
2 כוסות מים
2 כפיות מלח


תבלינים:
2 כוכבי אניס
1 מקל קינמון
3  ציפורן
אגוז מוסקט שלם
2 עלי דפנה
3 תרמילי הל, סגורים
* לתבשיל הסופי יש ניחוח וטעם שהם שילוב של כל התבלינים ואין תבלין שהוא דומיננטי במיוחד.
* כמובן שאפשר להשמיט ולהוסיף ובקיצור לאלתר.


לעבודה:
1. מחממים את השמן במחבת רחבה, בעלת מכסה, שתוכל להכיל את כל התבשיל. מוסיפים למחבת את כל התבלינים: את כוכבי האניס, מקל הקינמון, מקלות הציפורן, אגוז מוסקט, עלי דפנה ואת תרמילי ההל. קולים אותם כ2 דקות.
2. מוסיפים את הבצל, הכרישה והפלפל ומטגנים כ7 דקות עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומטגנים כ2 דקות.
3. מוסיפים את הבשר והסויה ומערבבים עד שהבשר מאפיר, מוסיפים את התרד והפטרוזיליה ומערבבים.
4. מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים היטב, מוזגים מעל את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים את האש לכ20 דקות עד שהאורז מוכן.






Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 comments:

  1. נראה מדהים... אני ממש יכולה להריח את זה

    השבמחק
  2. אני ממש מייררת מהתמונות מרוב שאני מיתגרה. והמקל קינמון ....

    השבמחק