8 במרץ 2012

פרנץ' טוסט אפוי. טעם מושלם ללא הטיגון.

חזרתי מלונדון עם מתנה לבלוג שלי, ספר בישול מקסים של השף האוסטרלי  Bill Granger, מכירים? גם אני לא.
העיקר, מיד הזמנתי חברות לשבת בוקר של טעימות.
הטעימה הראשונה והכל כך מוצלחת לפניכם. פרנץ' טוסט אפוי בתנור ללא הטיגון וללא הבלגן. חובה לשבת הקרובה.



לפרנץ' טוסט:
750 מ"ל שזה 3 כוסות חלב (אני השתמשתי ב2%, כי זה מה שיש לי בבית ויצא מושלם)
4 ביצים גדולות
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל אמיתית!
80 מ"ל שזה 1/3 כוס, מייפל אמיתי!!!
8-10 פרוסות חלה יבשות, ללא ה"קשה" (בהמשך כמה מילים על החלה היבשה)
חופן פטלים (אפשר קפואים) אני השתמשתי בחצאי תותים טריים.
2 כפות סוכר חום
מעט חמאה לשימון התבנית

* הלחם: פורסים חלה ביד ולא במכונה כדי שהפרוסות לא יצאו דקות מדי ומניחים על מגש למשך הלילה. בבוקר הופכים לצד השני. למי שאין זמן ויש לו חלה טרייה, מניחים את פרוסות החלה על תבנית ומכניסים לתנור על חום נמוך למספר דקות והופכים. כשהפרוסות יבשות מסירים את ה"קשה" בסכין לחם. חשוב שהלחם יהיה יבש.


לעבודה:
1. מערבבים בקערה את החלב, הביצים, גרידת הלימון ותמצית הוניל.
2. משמנים תבנית חסינת אש במעט חמאה. מוזגים את המייפל על תחתית התבנית ומניחים מעל את פרוסות החלה. מפזרים בין הפרוסות את הפרי.
3. מוזגים את בלילת החלב מעל החלה ומפזרים את הסוכר מעל. מניחים בצד כ10 דקות.


4. בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות ואופים כ40-50 דקות עד שהלחם משחים והבלילה מתייצבת.

סאני אכל 2 מנות. תענוג של ילד.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


4 תגובות:

  1. הכי טעים בעולם מי יודע יותר מסאני

    השבמחק
  2. סאני, הילד ההורס של החברה׳. אין כמו ילד עם תאבון אנין. כמו האמא.

    השבמחק
  3. איזה מהמם. מכינה לשבת. שרונה.

    השבמחק