3 במאי 2012

טירמיסו, של טלי


אני (רונה) שמחה שהמנה הזו הגיעה ל"מטבח של סיון". לטירמיסו הזה התוודיתי בפעם הראשונה אצל טלי בכבודה ובעצמה.
היה זה בוקר שבת, ישבנו אצל טלי כהרגלינו לארוחת בקר, קפה, אח"כ אלכוהול, תשבצים, פיצוחים, ושכבר היה נדמה לנו שזהו, הגיח ה"דבר הזה" לשולחן וכאילו אמר: "נראה אתכן עכשיו".
כפיות התחילו להתעופף מאחת לשניה, כולן התמקמו קרוב, ובדקות ספורות, באלוהים שבשמים...כלום!
עכשיו תראו חברים...אני, למשקל המופלא שלי לא הגעתי מהתנפלות על בר סלטים ולא משתיית עשב חיטה...אני נתקלתי בטירמיסו אחד או שניים בחיי, זה המוביל, חד משמעית.
אין פה שום סיבוך. תכינו מראש הכל, שתי "הקצפות" (בקטנה), ומה שנשאר זה להרכיב. אי אפשר להפסיק לאכול את זה...קליל קליל, כמו שרק האיטלקים (וטלי שלנו) יודעים!
בתאבון חברים שלי.

לטירמיסו:
3 ביצים גדולות מופרדות
250 גר' מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס סוכר
400 גר בישקוטים, ישאר "עודף"
כוס או יותר קפה חזק חם (נס או אמריקנו)
אבקת קקאו לפיזור בין השכבות, הולנדית אלא מה...
100 גר' שוקולד מריר, מגורר בפומפיה על החורים הגדולים או מפורר במג'ימיקס
2 כפות אלכוהול כמו ליקר קפה, גודאייבה ואפילו ליקר תפוז (לא חובה)

קפה, בישקוטים, פרורי שוקולד וקקאו

לעבודה:
1. מקציפים את החלבונים עם כף סוכר (מתוך החצי כוס) עד לקצף יציב. מעבירים לקערה.
חלבונים מוקצפים
2. מרככים את המסקרפונה ומוסיפים את השמנת ומקציפים לקצפת יציבה אך רכה.
מסקרפונה ושמנת מתוקה
3. בקערה, בעזרת מטרפה מערבבים את החלמונים עם הסוכר (חצי כוס פחות הכף שנלקחה לחלבונים) עד שצבע החלמון מבהיר.
4. מעבירים את החלמון לקצפת ומקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך הקצפת.
5. מכינים על משטח עבודה את הקצפת, הבישקוטים, הקפה בתוך קערה שטוחה עם האלכוהול, הקקאו והשוקולד המגורר ומתחילים במלאכת ההרכבה.
חלמונים וסוכר
6. בכלי זכוכית, (טלי משתמשת בקערה של "בודום" שהיא גם יפה וגם יש לה מכסה) מרפדים את התחתית בבישקוטים תבולים בקפה (שימו לב את הבישקוטים טובלים לשניה מכל צד, אחרת יתפרקו!). מעל מוזגים מהקצפת. (כמות הקצפת תלויה בכמות השכבות שתרצו, טלי מכינה 5 שכבות ולכן היא מוזגת שכבה די דקה מהקצפת). מפזרים אבקת קקאו ומפזרים כ2 כפות מפרורי השוקולד. ממשיכים עם הבישקוטים, הקצפת, הקקאו והשוקולד... שכבות שכבות...
7. בסיום נשארת השכבה האחרונה ללא הבישקוטים עליה.
8. מכניסים לקירור. אפשר ואף רצוי להכין בבוקר הארוחה או יום לפני.

שכבה ראשונה

טירמיסו, של טלי!
                     
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


4 תגובות:

  1. ביצים לא מבושלות, יש לך דרך להתחמק מלאכול אותן? תודה

    השבמחק
  2. לא, אין דרך לחמוק מלאכול ביצים לא מבושלות בקינוחים מסויימים. לדאוג לקנות ביצים טריות ואפילו אורגניות לקינוחים אלו. גם כשאנחנו אוכלים מוסים למינהם במסעדות, הביצים לא עוברות חימום...

    השבמחק
  3. נהדר לגמרי . אפשר להבין למה זה חוסל:-))
    מאמצת
    תודה
    חיה

    השבמחק
  4. אם בא לך וריאציה אחרת של טירמיסו, את מוזמנת לבקר אצלי....

    השבמחק