10 במאי 2012

בננה ספליט

בננה בננה....לא כ"כ נעים לי שאני פותחת את דבריי בעויינות קלה, אני חוששת שזה בגלל השם הדבילי שהפרי הזה קיבל , שלא מאפשר להתייחס אליו יותר מדי ברצינות ככה בפתיחה.
אפילו אתם הקוראים המסורים לא יכולים לדמיין את הבננה עם בן כיתתה האבטיח לדוגמא, שעל אף גיזרתו הלא מחוטבת, הוא תמיד בים עם החבר'ה,עולה על יאכטות, מארח לצידו גבינה בולגרית, מככב ב"פלטות פירות" בבתי מלון "דה לקס" כשהוא חתוך בפעלולנות. אין מה להגיד, יש לו כבוד לאבטיח.... בננה לעומתו לעולם לא תשב בים עם החבר'ה, היא תמיד תיכנס אחרונה לסלט פירות ולנצח ילדים קטנים, כשהם ממש ירצו לעצבן יצעקו "ננה בננה" עד שנשתגע.
מצד שני, ופה היא עולה מדרגה, היא זכתה בתואר "פצצת אנרגיה צהובה" והצילה יותר מספורטאי אחד מלהתפגר על המגרש, ובנקודה הזו אני רואה אותה באור אחר.
בקינוחים בד"כ, בגלל המרקם המיוחד שלה, האופציות מצומצמות. הקינוח הזה כיכב בדיינרים באמריקה בשנות ה 50-60 של המאה הקודמת, ואצלנו כשמסעדות סיניות היו הלהיט, בגירסה של בננה מטוגנת בבצק בירה (בחיי טעים).
כך או כך זו מנה מפנקת... בננות חמימות, גלידה, קוקוס קלוי, שוקולד. אני רוצה לראות מי לא מתנפל על זה!!!
שיהיה לכם סוף שבוע מקסים, יש לכם הכל בבית, ילא תפתיעו!

לבננה ספליט:
4 בננות, חצויות לאורכן
30 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
כף סוכר 
גלידה וניל או קוקוס
שבבים של קוקוס (או טחון) או אגוזים (לא חובה)
לרוטב שוקולד:
קרם קוקוס, 400 גר' (פחית)
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל, אמיתית
200 גר' שוקולד מריר שווה חתוך לקוביות



לעבודה:
1. לחמם תנור חום עליון (גריל) 200 מעלות.
2. מניחים בננות בתבנית מעל נייר אפייה ומפזרים מעל את קוביות החמאה והסוכר, מכניסים לתנור עד שהסוכר מתקרמל והבננות שחומות ומגרות.
3. בינתיים, מוסיפים לסיר את קרם הקוקוס, הסוכר ותמצית הוניל ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס. (אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר ולחמם בשעת הצורך במיקרו או בקערה מעל סיר עם מים).
4. את הקוקוס קולים מספר דקות על מחבת יבשה עד שמשחים. (אפשר להכין מראש).
4. מניחים את הבננות על צלחת הגשה, מניחים כדורי גלידה ומעל מוזגים את רוטב השוקולד ובסוף מפזרים את שבבי הקוקוס.
5. נזכרים איזה כייף היה להיות ילדים!





Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1:

  1. שירלי זו אני... עדי, כתבתי תגובה ופתאום ראיתי שאת מופעה במקומי

    השבמחק