7 במאי 2012

מרק שמביא זיכרונות מתאילנד

הנה ווידוי קטן, שאולי אחריו "יירד" לכם ממני לגמרי, אבל אני אקח את הריסק כי אני בטוחה שזה זמני.
עד לפני שנה לא סבלתי באופן כללי את המאכל שנקרא "מרק"... לא הבנתי את הקונספט של נוזל רותח ומהביל, בתוכו יש כל מיני דברים (שלא בטוח שאת כולם אני אוהבת), מאכל שאוכלים מאד מאד לאט, מזיעים בדרך וממלמלים כל מיני מלמולים של הנאה בין "פו" ל"פו". אמה מה...פתאם חלה תפנית אצלי בראש. ביקרתי עם כמה חברות בברלין, היו 30 מעלות, לא מעלה פחות, וסיון גררה אותי לאיזו מסעדה וויאטנאמית.
מזועזעת מסיפורי הרייך, הימלר והיטלר, כשאני מטושטשת מהחם, באפס כוחות, הגיע לשולחן מרק, שחולל את התפנית עד כדי כך, שביום למחרת התעקשתי לשוב לחיקו, וכך היה.
עכשיו תראו, וויאטנאמי, תאילנדי, הכל שטויות במיץ קוקוס, המכנה המשותף הוא שהנוזל לא סמיך ומעצבן אלא קליל, חמצמץ, עם טעמים רבים, ובתוכו אוכל הגיוני. לא מעוך, לא דייסתי, ולא מנג'ס. ככה בדיוק אני אוהבת מרק. המרק הזה מאד מאד מאד טעים, ואם תגניבו שוב מבט תראו כמה שהוא מהמם ביופיו.
לוקח להכין אותו עשר דקות, וזה, איך אני אגיד בעדינות, אם אתם לא ממש ממהרים עם ההכנה ולוקחים את הזמן.
מקנאה בכם שעוד לא טעמתם אותו, יל'א חבר'ה לייצים, הבלוג הזה בשבילכם....בתאבון!


אפשר גם להכין חצי מתכון, אצלי המתכון השלם מתחסל ברגע...
למרק:
1 כף שמן (חמנית או קנולה)
1 בצל סגול או 4 שאלוטים שמנמנים פרוסים דק
2 שיני שום קצוצות
חצי פלפל ירוק או אדום חריף חתוך קטן
2 גבעולי למון גראס, הליבה בלבד, פרוסים דק
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף, פרוס דק וחתוך לגפרורים
6 כוסות ציר עוף
2 פחיות של נוזל קוקוס, קרם קוקוס או שילוב של שניהם (כמו שאני עשיתי)
1 ג"ק שרימפס טריים או קפואים ומופשרים (של חברת "קינגפישר" עדיף) שטופים ומיובשים
(אפשר במקום השרימפס רצועות של חזה עוף)
2 כוסות פטריות, אני השתמשתי בפטריות כפתורים (ב2/3 העליון של כל פטריה) , אם אין אז לחתוך פטריות גדולות יותר לקוביות
1/2 כוס מיץ טרי מליים או לימון
4 כפות רוטב דגים (ניתן להשיג במדף האסייתי במעדניות)
להגשה:
שמן צ'ילי (מאד חריף, להתחיל בטיפות ספורות)
בצל ירוק פרוס דק
עלי כוסברה



לעבודה:
1. בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל, השום והפלפל, מטגנים ומערבבים כ5 דקות עד שהבצל מתרכך.
2. מוסיפים את הלמון גראס והג'ינג'ר, מערבבים ומוסיפים את ציר העוף. מביאים לרתיחה ומבשלים כ5 דקות.
3. מוסיפים את נוזלי הקוקוס, מביאים לרתיחה, מוסיפים את השרימפס או את העוף ואת הפטריות ומבשלים כמה דקות עד שהשרימפס (או העוף) מוכנים.
4. מכבים את הלהבה ומתבלים במיץ הלימון וברוטב הדגים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
5. מוזגים לקערות, מטפטפים קצת שמן צ'ילי (זהירות חריף), מפזרים בצל ירוק ועלי כוסברה.
6. אני מכינה אורז לבן ומגישה ליד ואז זו ממש ארוחה.

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


4 תגובות:

  1. היי סיון, איפה קונים את השרימפסים שהמלצת עליהם?

    השבמחק
  2. הי אנונימי, אני קונה אותם ב"דלישס" בנאות אפקה בתל אביב.

    השבמחק
  3. סיון , כרגיל מתכון מהמם!!!! מתה על אוכל כזה...
    מתכוונת כבר להכינו .
    אגב את אותם שרימפס , אפשר להשיג גם בטיב טעם (למי שלא רוצה לרוץ עד נאות אפקה..)
    תודה
    חיה

    השבמחק
  4. הי חיה. תודה! מיד מעדכנת בפוסט.

    השבמחק