24 בדצמבר 2014

עוגת קלמנטינות ושקדים

אין ניחוח חורף יותר מבושם מפרי הדר.
פעם מזמן, כשעוד היה לי אבא, קליפות התפוזים והקלמנטינות היו נחות על תנור ספירלה, ומפיצות ניחוח בכל הבית.
חלפו שנים ומצאנו שימוש לא פחות ראוי לקלמנטינה ולקליפה שלה... הכל כולל הכל הולך "דוך" למעבד המזון והתוצאה לעיניכם החדות.
על הצבע אין מה לדבר, לי הוא עוצר נשימה!
המירקם...אם תסתכלו טוב, תרגישו משהו שדומה לפודינג אפוי
ובענין הטעם - אני התאהבתי, עכשיו תורכם.
תהנו חברים יקרים
שבת טובה
אהבה גדולה
רונה


לעוגה:
3 קלמנטינות שלמות עם הקליפה שטופות היטב
1 כוס סוכר
3 ביצים
3 כוסות (לא דחוסות) קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
חמאה או שמן לשימון התבנית
אבקת סוכר לקישוט 

איפה הקלמנטינות???

לעבודה:
1. מכניסים את הקלמנטינות השלמות והלא מקולפות לסיר עם מים. מביאים לרתיחה של רבע שעה. שופכים את המים ושוב ממלאים מים ומרתיחים רבע שעה. זהו, בגדול הסתיימה כמעט העבודה על העוגה ואין לוותר על שני שלבים אלו ומצידי תעשו אותם יום קודם. משמנים תבנית בקוטר 22-24 ס״מ. ומחממים תנור ל180 מעלות.
2. אוחזים את הקלמנטינות (הלא מקולפות) בשתי הקצוות וחוצים את הקלמנטיה לשתיים כך שכל הפלחים נחצים והגרעינים מציצים. מסירים את הגרעינים.
3. מעבירים את הקלמנטינות שהתקררו בינתיים למעבד מזון ומרסקים אותן לגמרי (כן, עם הקליפה). מוסיפים את הביצים והסוכר ל2 דקות שלמות. מוסיפים את הקמח שקדים ואת אבקת האפייה ומערבבים היטב.


4. מעבירים לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור ל30-40 דקות  או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שמוחדר למרכזה יוצא יבש. מצננים לגמרי. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר. העוגה נשארת נהדרת מספר ימים בחוץ.



  

פורסם לפני שנה: ריקוטה בופאלו צלוייה עם צ׳ילי
פורסם לפני שנתיים: מרק בצל צרפתי 
פורסם לפני שלוש: קונפיטורת תותים
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


12 תגובות:

  1. נראה מקסים. מה זה קמח שקדים ואיפה מוצאים אחד כזה?

    השבמחק
  2. קמח שקדים = שקדים טחונים דק. ניתן להשיג בכל סופר בשקיות קטנות, או בחנויות למוצרי אפייה וגם ברשת קוק סטור. אפשר גם לטחון שקדים לבד אבל יש להוסיף קצת סוכר בכדי שהשקדים הזמן הטחינה לא יהפכו למשחה.

    השבמחק
  3. איזה כייף יש לי מיליון קלמנטינות במקרר ... תודה שבת שלום

    השבמחק
    תשובות
    1. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

      מחק
    2. שבת שלום שגית אהובית.

      מחק
  4. זה נראה מעולה!

    נכון שלא כתוב, אבל אשמח לוודא: לא צריך להוסיף שמן או חמאה לבלילה?

    השבמחק
  5. ניסיתי את המתכון ונתקלתי בשתי בעיות:
    א. נדרשה אפייה של יותר משעה "עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שמוחדר למרכזה יוצא יבש".
    ב. חוות הדעת הכללית על העוגה הייתה: "אוי, זה מר". [בלי קשר לתרגום הנפלא של נתן אלתרמן ל"לימפופו" של ק. צ'וקובסקי.]
    שאלה: מה משקל הקלמנטינות המתאימות למתכון? משקל קלמנטינות דומות לאלו שבהן אני השתמשתי לעוגה: כ-225 ג' כל אחת, לפני הבישול.

    השבמחק
    תשובות
    1. א. כל אחד והתנור שלו. לכן אני מציינת כמה זמן לקח לי בתנור ובנוסף רושמת ״או״ ומתארת איך אמורה להיראות העוגה כשהיא מוכנה. מוזר שאת קוראת לזה בעיה.
      ב. אם בישלת את שלושת הקלמנטינות (לא שקלתי אותן) פעמיים רבע שעה אז העוגה היתה אמורה לצאת לך אמנם קצת מרירה אבל לא בצורה מוגזמת . עוגה זו רק עוגה. שבוע מקסים.

      מחק
    2. אשמח לקבל הסבר למשפט "עוגה זו רק עוגה".
      אני לא אופה עוגות בשביל להשליך אותן, כמעט בשלמותן, לפח האשפה.

      מחק
  6. אוחחח כמה בא לי
    מרימים את הניחוח ההדרי עד הנה...

    השבמחק
  7. על פניו נראה מבטיח, אבל אני חייב להסכים עם ״משפר האפיה״: אחרי שעה בתנור
    זה יצא מר מדי ובטקסטורה מוזרה (יותר מדי לח ודביק)

    השבמחק