21 ביוני 2012

רולדת לימון ריקוטה ופטל


פעם מזמן, כשהייתי קטנה ושמנמנה, היה בדיזינגוף "קפה רוול"... טיפה בהמשך בהבימה היה "קפולסקי" ובזה הסתיימו שני מעוזות הקפה והעוגה בעיר תל אביב הגדולה.
רולדה תסכימו איתי היא לגמרי נוסטלגית, אפשר לחבר אליה את הסברינה והקרם שניט, ואני, תאמינו או לא, עד היום מתרגשת מהעוגות הללו כאילו היו אוצרות מארמון המלכה.
הרולדה הזו, שנפלה לידיה המיומנות של סיון היצירתית, התכבדה בפטל טרי ובהמון אהבה.
אל תיבהלו חברים אהובים מאינסוף התמונות ומאורך הפוסט. הייתי פה כשזה קרה, לקחתי זמנים,
רבע שעה עד עשרים דקות, כשבזמן הזה הקפה מוכן ומחכה לרולדה היפהיפיה שתצטרף לחגיגה.
כמה נעים לכם שאתם לפני... והאמת... גם נעים אחרי.
נכון שזו הפתעה??? קדימה יפים ויפות,
סוף שבוע מקסים ונעים
רונה



לעוגת ספוג:
4 ביצים גדולות
1/2 כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון
30 גר חמאה מומסת
3/4 כוס קמח
אבקת סוכר 
לרולדה:
1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת
300 גרם ריקוטה פרסקה
קופסא של פטל טרי
3 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
כף ליקר קוואנטרו (או אחר, או בלי...)
אבקת סוכר


לעבודה:
* מחממים תנור ל180 מעלות. מכינים תבנית 30 על 40 עם נייר אפייה משומן עליו.
1. מקציפים במערבל ביצים וסוכר עד שתפוח ובהיר (לפחות 5 דקות).
2. מוסיפים גרד לימון וקמח ומקפלים בעדינות. לוודא שאין "כיסי" קמח.
3. מוסיפים חמאה מומסת ומקפלים בעדינות.
4. מעבירים לתבנית ומחליקים בעזרת ספטולה (לקקן), מעבירים אצבע סביב השוליים של הבלילה. (כי זה גורם לעוגה להיות באותו העובי גם בקצוות, וזה כייף).



5. מכניסים לתנור לבדיוק 8 דקות. העוגה יבשה למעלה וספוגית למגע.
6. מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים על משטח עבודה נייר אפייה ומפזרים אבקת סוכר עליו, מניחים את העוגה על הנייר אפייה (זה קל, העוגה עדיין דבוקה לנייר), מסירים בעדינות ובקלילות את נייר האפייה.


7. בזמן שהעוגה בתנור, מקציפים את הריקוטה עם הסוכר, הוניל והליקר. כשחלק, מוסיפים את השמנת ומקציפים רק עד שיציב. מקפלים את הפטלים לתוך הקצפת.


8. מעבירים את הקצפת לעוגה ומורחים אותה בצורה שווה עד שכולה מכוסה, משאירים ב2 הצדדים הארוכים 2 ס"מ שוליים.


9. מניחים את העוגה כשהצד הארוך מולנו, בעזרת הנייר אפייה שמתחת לעוגה מגלגלים את העוגה על עצמה, בסוף כל עיגול מועכים טיפה את העוגה כדי שבסוף היא תצא עגולה ולא אליפטית שטוחה.


10. מפזרים אבקת סוכר מעל, מעבירים לצלחת הגשה, אם מספיקים... לשמור בקרור עד ההגשה.







Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


3 תגובות:

  1. יו כמה טעים. משהו אליפות

    השבמחק
  2. האם אפשר להשתמש בפטל קפוא?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן. רק תפשירי את הפטל לפני. בתאבון!!!

      מחק