21 בפברואר 2013

שוקי אווז קונפי בגלייז מתקתק. חגיגה!



בואו רגע. תקשיבו טוב טוב. תשאלו אפילו את בנג'י וענת אם אתם לא מאמינים לי... שוקי אווז שחומים עם עור קריספי. מנה כזו שמכינה את עצמה תוך כדי שהיא נחה 3 שעות בסיר - טעים כל כך שאין לתאר. אותנו סיון האכילה בשתי וריאציות. האחת - השוקיים מונחות על אורז לבן אחד אחד והשניה - אמאלה... השניה בתוך בגט מרוח ברוטב חזרת לבנה, בצל ירוק ועלים ירוקים... רבנו על כל ביס.
את השוקיים שהן כשרות! אפשר להשיג במעדניות כשהן קפואות ונמכרות בזוגות.
תתקדמו חברים אהובים, וגשו לקנות שוקיים.
שבת שלום,
אהבה גדולה,
רונה


לשוקי אווז בגלייז:
שוקי אווז לפי כמות הסועדים. שוק לסועד. מופשרים!
רוטב כלשהו, אני משתמשת ברוטב פלפלים אדומים וצ'יפוטלה של "פיטנגו" אבל גם רוטב תאילנדי מתוק חריף וגם ריבה טובה (יאמי!!!) יעשו כאן עבודה נפלאה.
מלח ופלפל
וזהו!


לעבודה:
1. מניחים את שוקי האווז בסיר כבד ומדליקים להבה נמוכה. מכסים ומבשלים כשעתיים שלוש. בזמן זה כל השומן שעוטף את השוקיים ימס כך שהאווזים יתבשלו בשומן של עצמם. האווזים מוכנים כשהם נראים כמו בתמונה והבשר כמעט ונופל מהעצם (כמעט!).
2. כשרוצים לאכול... מחממים מחבת רחבה ומניחים את השוקיים במחבת ובעזרת כף מוזגים מהרוטב על השוקיים. משאירים המחבת מספר דקות, הרוטב טיפה מסמיך ונוזל וזהו! כן זהו!
3. אני הגשתי מעל אורז לבן למרכז השולחן וכולנו אכלנו בידיים. הכי כייף. כמובן שאפשר גם לסדר לכל סועד יפה בצלחת. אפשר ולא תמיד צריך לתבל בפלפל ומלח.


4. אם יש שאריות (לא ממליצה לבנות על זה) האווז מעולה בכריך עם קצת ירק ורוטב חזרת.


ברור שאת כל שומן האווז אתם לא זורקים!!?? מניחים נייר מגבת על מסננת דקה ומסננים את השומן לתוך כלי ושומרים במקרר. הכי טעים לטגן בצל לסלט ביצים או כבד קצוץ ובכלל לכל טיגון מוסיף טעם אדיר.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


8 תגובות:

  1. ממקור ראשון, טעמנו , כל כך טעים שממש לא הסתפקנו בטעימה וחסלנו בארבע שניות את כל הווריאציות , הסנדוויץ היה חלומי לא תשיגו כזה באף סנדוויציה מתימרת בתל אביב. בחג הבא אני מנסה את זה בבית, הכי חגיגי שיש ומשאירה שוק אחת לסנדוויץ!!!!!

    השבמחק
  2. ומתי משלבים את הריבה\רוטב?

    השבמחק
    תשובות
    1. ראה/י סעיף 2 לאחר שהאווזים מוכנים ולפני ההגשה כמוציאים אותם למחבת...

      מחק
  3. ניסיתי. יצא נהדר.
    תודה על המתכון. פשוט, וטעים.

    השבמחק
  4. ברגעים אלו כבר שעה בסיר, הצד העליון עדיין לבן, האם יש צורך להפוך את השוקיים לצריבה מהצד השני ?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן. אבל אין כאן צריבה. יש כאן בישול ארוך בשומן. אז סבלנות. בהצלחה!

      מחק
  5. היי, הבישול בלי מים? פשוט לשים אותם בסיר 3 שעות?

    השבמחק