7 בפברואר 2013

מרק גריסים בטעם מעושן. מי ביקש מנחם?

למרק הזה התחננתי חורף שלם! דקה לפני הקיץ, אבל עדיין במסגרת מה שנקרא חורף, סיון הועילה ברוב טובה להכין לי אותו ועל כך אתם תודו לה עוד יותר ממני. זהו מרק על בסיס צלול בעל ניחוח מעושן והפתעות קטנות בפנים שמשתלבות זו עם זו בצורה מושלמת. הגריסים סופגים לתוכם את כל הטעמים וכל ביס מחכה בקוצר רוח לזה שאחריו. המרק הזה בהחלט יכול להחליף ארוחה.
אז רגע לפני שחוזרים למאכלי הקיץ הקרירים, גשו חברים ותתפנקו במרק שווה ביותר, באחריות!
שבת שלום
אהבה גדולה
רונה

תכנסו לקטגוריית "מרק", מחכים לכם שם עוד מתכוני מרק נפלאים מחורף שעבר.


למרק גריסים:
כוס ורבע גריסי פנינה
1 ליטר ציר עוף
2 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
1/3 כוס נקניק פרוס דק (פרושוטו, פסטרמה מעושנת, חזה אווז מעושן)
קבנוס (לא חובה)
כפית עלי רוזמרין קצוצים
כף עלי פטרוזיליה קצוצים
תפוח אדמה בינוני מקולף וחתוך לקוביות
גזר מקולף וחתוך לקוביות
מים
מלח ופלפל
פרמזן להגשה


לעבודה:
1. בסיר מרק, מבשלים את הגריסים בציר העוף מעל להבה בינונית כ45 דקות עד שהגריסים מוכנים לאכילה (אבל בהחלט לא מושי).
2. בינתיים במחבת קטנה מעל להבה בינונית מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמתרכך ומוסיפים את הנקניקים, מטגנים מספר דקות ומוסיפים את הרוזמרין והפטרוזיליה. מערבבים ומניחים בצד.
3. כשהגריסים מוכנים מוסיפים את התפוחי אדמה והגזר ואת הבצל והנקניק. אם צריך להוסיף מים תוסיפו. זה בסדר (לגריסים נטייה לשתות עוד ועוד). מבשלים כ10 דקות עד שהתפוחי אדמה מתרככים.
4. רק עכשיו מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים עם פרמזן ליד.



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה