7 במרץ 2013

פולקע ממולאים. כל כך טעים!


זהו הפוסט השלישי המסכם את הטרילוגיה החגיגית של המנות העיקריות לקראת חג הפסח בו אתם יוצאים מעבדות לחרות.
לא בא לכם צלעות טלה? אין לכם עצבים לנתחי בשר אציליים? אין בעיה... לא נריב בשום פנים ואופן, ניפגש באמצע
הדרך עם פולקעס של קוקוריקו ממולאים, כ"כ טעימים שלא תאמינו למזלכם הטוב.
את המנה הזו אכלנו בצהרי שבת. המסובים היו שלשה גברים שלוש נשים וסיון שניצחה על כל החגיגה. הרכב מאוזן. דממה היתה במטבח, הגה לא הוצאנו, איש איש ישב ואכל, אכל וחייך.
המנה הזו עומדת איתנה בזכות עצמה. האורז עמוס הטעמים כלוא ממש בתוך הפולקע, וכשזה מוכן והמזלג ננעץ ניחוחות וטעמים מאד מאד משובחים פוגשים את החיך שלכם.
אני לא יודעת מה אתם תעשו, אנחנו מחאנו כפיים בתום הארוחה.
שבת שלום חברים טובים
שאו ברכה והיו שמחים
באהבה כנה וחג שמח שיהיה
רונה


 לפולקע הממולאים:
20 פולקע ללא העצם (לבקש מהקצב הוא עושה את זה ברגע)
2 כפות שמן זית
בצל קצוץ לקוביות קטנות
פלפל חריף ללא הגרעינים קצוץ דק (מי שאוהב חריף אז עם הגרעינים)
ראש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
גבעול סלרי קצוץ
העלים שעל גבעול הסלרי קצוצים
2 שיני שום כתושות
חצי לימון כולל הקליפה פרוס וחתוץ לקוביות קטנות (להוציא גרעינים)
2 כפות רכז רימונים ועוד קצת למרוח על הפולקע (או סילאן)
חופן פיסקוקים חתוכים בגסות
חופן צימוקים (אני השתמשתי בירוקים) חתוכים
חופן חומציות חתוכות
2 כוסות ארוז בסמטי (לא מוכן, לא שטוף ולא מושרה)
מלח ופלפל גרוס
2 תפוחי אדמה פרוסים דק
20 קיסמי שיניים מעץ

לעבודה:
1. מחממים מחבת רחבה ומוסיפים ביחד את כל הירקות למילוי: בצל, פלפל חריף, ראש סלרי, גבעול ועלים של הסלרי, שום ולימון. מטגנים על אש בינונית עד שהירקות מתרככים כ7 דקות.
2. מוסיפים לירקות את הפיסטוקים, צימוקים וחומציות. מערבבים. מוסיפים את האורז, מערבבים. מוסיפים 2 כפות רכז רימונים ומערבבים. ממליחים ומפלפלים. מכבים את האש.


3. מניחים כף שמן זית בסיר או מחבת שיכול להכיל את כל הפולקע. מניחים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר וממליחים ומפלפלים.
4. מחממים תנור ל180 מעלות.
5. מסדרים על שולחן העבודה את המילוי, הפולקע, התבנית עם תפוחי האדמה וקיסמי שיניים מעץ. בעזרת כפית דוחסים את המילוי לתוך כל פולקע (בערך 2 כפיות מלאות) וסוגרים בעזרת קיסם. (הקיסם רק שומר שהמילוי לא יברח מיד, התחתית של הפולקע עדיין נשארת פתוחה וזה מצוין). מסדרים את הפולקע מעל תפוחי האדמה ומפזרים את שאריות המילוי בין הפולקע. מורחים את הפולקע ברכז רימונים, ממליחים ומפלפלים.


6. מניחים את הסיר על להבה גבוהה ומשאירים כ7 דקות (התפוחי אדמה יצאו שזופים וקריספים).
7. מכסים במכסה או בנייר כסף ומכניסים לתנור ל45 דקות. מעבירים לחום עליון או גריל 200 מעלות ומשאירים עוד כרבע שעה 20 דקות עד שהפולקע שזופים.



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


7 תגובות:

  1. היי, זה נראה מעולה, אבל אין שום מים במתכון? איך האורז מתבשל?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. האורז מתאדה בתוך העוף והאורז שנשאר בחוץ מתאדה בזמן הבישול. העוף מכוסה רוב הזמן והעוף משחרר נוזלים וזה מספיק.

      מחק
    2. היי, תודה על התגובה, שאלה קטנה ואחרונה- בגלל הלימון זה יוצא חמוץ או מריר? למשפחה שלי יש קצת בעיה עם זה רציתי לדעת אם להשמיט או להחליף?

      מחק
  2. הייתי מוותרת על הלימון. זה נותן קצת מרירות וקצת חמיצות אבל נפלא גם בלי. אם אין בעייה עם החמיצות אז תוסיפי קוביות לימון ללא הקליפה. חג שמח!

    השבמחק
  3. אוקיי, אני פעם אחרונה כי הפולקע מחכים במקרר! :) הקצב הוריד לי את העור, לא ביקשתי אבל אמר שרק ככה היה יכול.. כמה זה נורא? :/ דבר שני - פיסטוקים קלויים מלוחים או טבעיים ולא קלויים? דבר אחרון - לדעתך זה יהיה טוב גם עם קינואה? שוב תודה על כל העזרה, אני מבטיחה לעדכן אחרי הסופש איך יצא!! :) יערה

    השבמחק
  4. לא נראה לי נורא... פחות שמן וקריספי זה הכל. תרתיחי סיר עם מים וכשרותח תכניסים את האורז ל4 דקות בדיוק. כדי שבטוח יתרככו עכשיו כשאין שומן על העוף. אני השתמשתי בפיסטוקים לט מלוחים ולא קלויים אבל תשתמשי במה שישי לך. קלוי ומלוח זה גם טוב. תטעמי את המילוי לפני שמוסיפה מלח. בטוי יהיה טוב עם קינואה!!!
    מחכה לעדכון!.

    השבמחק
  5. תודה רבה !! אעדכן :) את הקינואה גם לבשל לפני זה?

    השבמחק