4 באפריל 2013

שקשוקה אלוהית מתכון של יהלומה



אני תמיד טענתי שההפתעות הטובות ביותר מגיעות אלינו במקרה. זה היה יום ששי שטוף שמש, ניפגשתי עם חברתי המתקתקה סיון ולא עברה דקה  עד שהתחלתי לקטר שאני "גוועת ברעב".
"בואי נעשה טיול בלוינסקי ונאכל אצל יהלומה ארוחת בוקר" היא אמרה.
עכשיו תקשיבו טוב.... שקשוקות רבות הכנתי ואכלתי בחיי אבל זו עולה על כולן בלי בכלל למצמץ.
את יהלומה היכרנו דרך האינסטגרם, ובכל פעם שמתחשק לנו אוכל מבושל מוקפד וצימחוני אנחנו מרימות טלפון מהדרך,
היא כבר יודעת מה להכין לנו.
המתכון הזה עולה על סך מרכיביו. לא לוותר על כלום ולעשות בדיוק על פי ההוראות, תאמינו או לא זו מלכת השקשוקות הבלתי מעורערת.
שבת שלום חברים מהממים,
אהבה גדולה,
רונה



לשקשוקה של יהלומה:
1 חציל
1/2 כוס שמן קנולה
2 בצלים גדולים קלופים חתוכים גס
4 שיני שום קלופות
4 פחיות של עגבניות מרוסקות איטלקיות (400 גרם כל אחת)
2 כפות הריוניות של פפריקה מתוקה
1 כף סוכר שטוחה
מלח
פלפל
גבינה עיראקית מבאפלו
12 ביצים


לעבודה:
1. מניחים את החציל על אש גלויה ונותנים לו להשרף מכל הכיוונים.
2. מרסקים במעבד מזון את הבצלים ושיני השום עד למחית חלקה, עד כמה שניתן.
3. במחבת רחבה, מחממים את השמן מעל אש בינונית ומוסיפים את מחית הבצל. מערבבים מדי פעם עד שמזהיב.


4. מוסיפים את העבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה, מנמיחים את האש ומכסים ל40 דקות.
5. מוסיפים את הפפריקה ואת הסוכר, מערבבים ומכסים לעוד כ5 דקות. ממליחים ומפלפים.
6. קולפים את החציל ובעזרת כף מפזרים את תוכנו על פני הרוטב. לא מערבבים. את הגבינה פורסים לפרוסות של כ1ס"מ ומניחים בין החצילים. לא מערבבים.


7. שוברים את הביצים מעל הרוטב. מכסים את המחבת לכ5-7 דקות עד שהחלבון עשוי והחלמון עדיין נוזלי.


8. מגישים עם חלה טרייה.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1: