21 במרץ 2013

ביסקויט שקדים קרם לימון ותותים. משימת השכבות.



חברים, אנחנו כבר בלי סודות ביננו. אתם ודאי זוכרים שקינוחים זה לא "הקיק" שלי ושכל המתיקות שלי מגיעה דווקא מבצקים מלוחים, אבל! אם יש משהו שמשמח אותי הוא קרם לימון ובכלל אני מאמינה שאחרי האוכל, קינוחים בהירים ופירותיים איכשהו מרזים... מאמינה!
אפשר להחליט לפחד מהפסוט הזה (שמתוייג "מורכב") ואפשר לזרום איתו ולהפתיע את עצמכם. בקשה אחת לי, שימו את הפרעות הקשב בצד והכינו את כל המרכיבים מראש, שתו קפה, תכננו רגע את העבודה והכל יזרום כמי נהר שוצפים.
הביסקוויט הדקיק והאלגנטי הזה, כשנוגסים בו מבינים למה טרחנו למענו, השילוב שלו עם קרם הלימון והתותים הופך את הקינוח הזה לאחד מהקינוחים שאחריהם אפשר לעצום עיניים ולהתקדם לגילגול הבא.
אל תוותרו לעצמכם, תתוגמלו בהתאם!
פוסט אחרון לפני חופשת פסח.
חג שמח שיהיה לכולנו,
באהבה גדולה,
רונה
הקינוח שלנו מתארח במגזין הלייף סטייל האהוב עלינו 9Rooms ממש כבוד לנו! כנסו ללינק להתעדכן ולהירשם אליו
לביסקויט:
6 חלבונים (לשמור את החלמונים לקרם לימון)
30 גרם סוכר
125 גרם קמח שקדים
125 אבקת סוכר
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס שקדים פרוסים
לקרם לימון:
6 חלמונים
קליפה מגוררת מלימון
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
3/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
להגשה:
1/2 ק"ג תותים טריים חתוכים לרבעים או שישיות תלוי בגודלם
אבקת סוכר לקישוט


לעבודה:
1.מחממים תנור ל150 מעלות. מכסים תבניות בנייר אפייה ומסמנים בעזרת עט 3 עיגולים בגודל צלחת ההגשה. בערך 22 ס"מ כל עיגול. הופכים את הדפים בכדי שסימני העט לא יעברו לביסקויטים.
2. מקציפים בקערת מערבל את החלבונים ואז מוסיפים את הסוכר. ממשיכים להקציף לקצף מבריק ויציב (כשמפסיקים את פעולת המערבל הקצף עומד ורואים את שבילי המקציף).
3. מערבבים את האבקת סוכר עם הקמח שקדים והקורנפלור ומקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים. מעבירים בעזרת כף את הבלילה לניירות האפייה כך שיכסו את שטח העיגול המסומן. מפזרים את השקדים הפרוסים מעל כל עיגול ומכניסים לתנור.
אופים כ50 דקות או עד שהבסקוויטים מזהיבים וכשנוגעים בהם הם חוזרים (לא משאירים חור). הם לא אמורים להיות קשים. מוציאים מהתנור.




4. בזמן שהבסקוויטים בתנור, מניחים בקערה את קוביות החמאה ומעל מניחים מסננת. שמים בסיר קטן את החלמונים, גרד הלימון, מיץ הלימון והסוכר. מדליקים להבה בינונית ומערבבים בעדינות בעזרת מטרפה. כשהנוזל יתחיל להתחמם ולבעבע יש לערבב ביתר מהירות. כשהנוזל מסמיך ומקבל מרקם קרמי מורידים מהאש ומעבירים אותו דרך המסננת. מערבבים בעזרת מטרפה נקייה את קרם הלימון עם החמאה. מכסים בניילון נצמד (ממש על הקרם) ומניחים בצד.


5. שוטפים היטב את התותים וחותכים לרביעיות או שישיות לאורך (תלוי בגודל התות.
6. מקציפים מיכל שמנ מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים בעדינות לתוך הקרם שהגיע בינתיים לטמפרטורת החדר.

 

7. מניחים בתחתית צלחת הגשה ביסקויט, מורחים אותו בחצי מכמות הקרם לימון ומפזרים חצי מכמות התותים מעל. מניחים עוד ביסקויט מעל ושוב קרם לימון ותותים. מכסים בביסקוויט האחרון ומפזרים אבקת סוכר מעל. מגישים תוך שעתיים שלוש ובינתיים שומרים מוגן בניילון נצמד במקרר.

את המרנגים והקרם לימון אפשר להכין יום קודם ואת ההרכבה ניתן לעשות לפני הארוחה.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


12 תגובות:

  1. מופלא! מפעיל את כל החושים יחד
    הנאות של אביב שמעלות חיוך

    השבמחק
  2. מושלם מושלם. מגינה הערב.. יצאתי לקניות. שבת שלום וחג שמח

    השבמחק
  3. בדיוק מכינה... הקרם יצא מדהים, הריח מעולה!! בערב תהיה גם תמונה. ברור שטעים!

    השבמחק
  4. נראה סופני! יאמי!

    השבמחק
  5. הכנתי לליל הסדר. יצא מדהים. טעים. קליל מהנה בכל ביס. תודה!

    השבמחק
  6. שאלה, אולי קצת מפגרת, אבל איך אופים את 3 הביסקוויטים ביחד? כל ביסקוויט = תבנית אחת. להניח אותם בקומות בתנור? העליון לא יכול להישרף/ להשחים ככה?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני אופה אותם יחד ובאמצע הדרך מחליפה מקומות. אם יש לך טורבו בתנור תשתמשי בו ללא חום עליון ותחתון. בעיקר שימי לב, הם צריכים להזהיב וכשאת לוחצת בעדינות הבצק אמור לחזור. בתאבון וחג שמח.

      מחק
    2. תודה! ועוד שאלה- אפשר להשתמש בשקדים טחונים (הם טחונים עם הקליפה) במקום קמח שקדים שלא הצלחתי למצוא?

      מחק
    3. אם את לא יכולה לקנות שקדים מולבנים ולטחון אותם אז בהחלט הייתי מנסה עם שקדים לא קלויים ולא קלופים. חג שמח!!!

      מחק
    4. סליחה על האיחור אבל יצא מהמם. לא יפה כמו שלך- אבל באמת מושלם :)

      תודה!

      מחק