12 בספטמבר 2013

פיצה עם אספרגוס ומוצרלה!


אינסוף פיצות רשומות אצלי ב"רזומה", זו ללא ספק הכי טעימה שטעמתי, פיצה שריגשה אותי וגרמה לי להרים גבה.
שתי אסכולות יש לפיצות, בצק דקיק וקריספי, ובצק עבה יותר. לא מרחיקה מהפה אף אחד מהם, אבל ללא ספק מעריצה את הבצק הדק, עם השמרים, זה שנכנס לתנור, ויוצא חיש מהר בהדרת כבוד כאילו אומר: "אני את שלי עשיתי, עכשיו תורכם".
האספרגוס הזה, צורת החיתוך שלו ומעט המרכיבים שליוו את המופע הזה, אחראים לתוצאה המאד גבוהה שהפיצה קיבלה.
קרדיט אני חייבת לתת לבלוגרית האהובה על סיון ועלי דב פרלמן (Smitten Kitchen), וקרדיט נוסף לסיון שלנו שזיהתה במבט חטוף מתכון כל כך שווה.
לא לפחד משמרים יבשים, תוך שעה מתחילת העבודה הפיצה בין השיניים שלכם.
לא לפחד מכלום
שבת עם ניחוחות
אהבה גדולה,
רונה



לפיצה עם אספרגוס ומוצרלה:
לבצק פיצה מהיר:
1/2 כוס מים פושרים
1 + 1/4 כפית שמרים יבשים
1 + 1/2 כוסות קמח רגיל להוראות מדידה חשובות בטיפ למטה
1 כפית מלח
שמן זית לשימון הקערה
לפיצה:
230 גרם אספרגוס שטוף
2 כפיות שמן זית
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
1/4 כוס פרמזן מגורר
250 גרם מוצרלה
1 בצל ירוק פרוס דק
קצת קמח תירס או קמח רגיל לכיסוי התבנית
מדידת קמח
יש דרך אחת בלבד למדוד קמח (כשלא שוקלים). משתמשתים כמובן בכוסות מדידה ואליהן מעבירים את הקמח בעזרת כף. לא מנערים את הכוס בשום אופן ולא לוחצים על הקמח כדי שידחס. כשהכוס מתמלאה, מעבירים סכין עליה בכדי להיפטר מהקמח העודף. בדרך זו יהיה בידכם בדיוק את הקמח הנחוץ והמתכונים יצאו מדויקים.


לעבודה:
1. להכנת הבצק: מחממים תנור ל100 מעלות, ממתינים 5 דקות ומכבים התנור.
2. שמים את המים בקערת מיקסר ומפזרים מעל את השמרים. ממתינים 5 דקות. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבלים בעזרת וו הלישה כדקה במהירות גבוהה ועוד כ5 דקות על מהירות בינונית. הבצק בשלב זה אמור להיות מאד רך וגמיש. אם הוא לא כזה, סביר להניח שלא קראתם את ההוראות למעלה על מדידת קמח מדויקת ולכן הבצק לא יצא מושלם (נו נו נו).
3. משמנים קערת בשמן הזית, מניחים את כדור הבצק ומכסים בניילון נצמד. מכניסים לתנור (המכובה) לכחצי שעה או עד שמכפיל את גודלו.
4. בינתיים... בעזרת קולפן "מקלפים" את האספרגוס לפרוסות דקיקות. מצמידים את האספגרגוס לקרש חיתוך, אוחזים בשליש התחתון, (הלא אכיל ממילא) ומגלחים לאורכו של האספרגוס. אני גילחתי פעמיים ואז סובבתי וכך המשכתי בסיבובים. את השליש התחתון משליכים. מעבירים את האספרגוס לקערה, מפזרים מעל את השמן זית, המלח והפלפל. מערבבים.


5. כשהבצק מוכן, מרדדים אותו לדף דקיק ומעבירים לתבנית מכוסה בקמח תירס או בקמח רגיל.
6. מחממים תנור לחום הכי גבוה שאפשר, אני חיממתי ל290 מעלות. מפזרים את הפרמזן על הבצק, מעליו קורעים את המוצרלה, מעל מסדרים בערימה את האספרגוס ולבסוף את הבצל הירוק הפרוס.


7. מכניסים את הפיצה לתנור על המדף התחתון לכ10-15 דקות.

 



פורסם לפני שנה: סלט קלמרי קריספי וספייסי. לינק כאן.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


5 תגובות:

  1. נראה כל כך טוב !
    אני הכי אוהבת פיצה דקיקה..
    היות והיום ערב יום כיפור, אני לא אכתוב בציבורי שאלך להכין אותה היום... ;)
    תודה ♥

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה תותי. רכשתי פלפלים ירוקים חריפים ומקווה למלא אותם בהשראתך! שנה טובה!

      מחק
    2. יווו איזה כיף, הולך להיות לכם ממש ממש טעים !
      ועכשיו לפינת הקיטור - כל הבוקר הסתובבתי ולא מצאתי אספרגוס !!
      יאלץ לחכות לאחרי...

      מחק
  2. המתכון הזה כל כך פשוט וכל כך מוצלח.. והוא לגמרי המתכון שמיצב את מעמדי כבשלנית על! קודם כל - סיון ורונה אתן אלופות! אני יכולה להגיד בביטחון שאני אחראית ללא מעט כניסות לבלוג אחרי שהכנתי את המתכון הזה עשרות פעמים בארוחות חברים (לבקשת הקהל;) ותמיד היו כאלו שרצו לנסות ולעשות לעצמם בעצמם. ועוד משהו קטן - אני מוסיפה לפיצה ישר כשהיא יוצאת מהתנור כמה טיפות של שמן כמהין שמשדרגות עוד יותר את הטעם.. מומלץ!!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כייף לשמוע!!! מבטיחה להוסיף פעם הבאה את השמן גם!!! תודה!!!

      מחק