21 בינואר 2015

מאפה היסטרי של פסטה עם פטריות ותרד

אני גדלתי על המאפי פסטה האלה... וגדלתי יפה. תודו!
הגירסה הזו של דבי הבלוגרית היא צבעונית ועשירה (לינק למתכון המקורי של דבי כאן). שינינו טיפי את המתכון כך שיהיה לכם ולנו מהיר יותר וגם בריא יותר (הוספנו תרד והורדנו את כמות החמאה). התוצאה הסופית מרהיבה. זהו מסוג המאפים שנחטפים היישר מהתנור, אצל סיון זה יוצא מהתנור וכבר מהשיש כולם נעמדו מסביב וחטפו לצלחות. מי שלא מזדרז לא נשאר לו. החוקים ברורים!
יין טוב, מאפה פאסטה... כמה עלים ירוקים ליד והחיוך יגיע מעצמו.
שבת טובה,
אהבה גדולה,
רונה


למאפה פסטה:
1/2 ק״ג פסטה חונקי הכמרים או כל צורה אחרת מבושלת לפי הוראות. מסוננת.
2 כפות שמן
1 בצל חצוי ופרוס דק
700 גרם פטריות טריות פרוסות, אני השתמשתי במבחר שבתמונה למטה
מלח ופלפל
1/2 כוס שרי יבש (אפשר למצוא בחנויות יין ובחנות יין בשוק בנמל ת״א)
20 גרם חמאה
3 כפות קמח
2 כוסות ציר עוף או ירקות
1/2 ק״ג תרד טרי קרוע בגסות
1 כוס פרמזן מגורר
200 גרם מוצרלה (2 כדורים גדולים)
פטרוזיליה קצוצה להגשה


לעבודה:
מחממים תנור ל200 מעלות
אני משתמשת  בכלי שאפשר להניח אותו על הגז ואז להכניס לתנור ואז בעצם הכל מתבשל בכלי אחד והוא גם יפה להגשה. אם אין לכם כלי דומה, תשתמשו במחבת ואז תעבירו לכלי חסין אש לתנור.
1. מטגנים את הבצל עם הפטריות מעל להבה בינונית כ7 דקות, עד שהבצל והפטריות מזהיבים, מפלפלים וממליחים.
2. מוסיפים את היין ומגבירים את האש עד שהיין כמעט ומתאדה. מוסיפים את החמאה ומערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים החטב.
3. מוסיפים את הציר ומערביבם עד שמעבירים כף עץ על תחתית המחבת ולוקח כמה שניות עד שהנוזלים ממלאים את ״השביל״ שהכף יצרה.


4. מוסיפים את התרד ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. אם מחליפים כלי מערבבים את הפסטה עם תערובת הפטריות בכלי החדש ואם משתמשים באותו הכלי מערבבים את הפסטה לתוך התערובת, מוסיפים חצי מכמות הפרמזן (1/2 כוס) וקורעים את המוצרלה ומערבבים היטב. מפזרים את יתרת הפרמזן מעל המאפה ומכניסים לתנור לכחצי שעה או עד שהמאפה זהוב ומגרה. מפזרים את הפטרוזילה ומגישים חם.






Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה