15 בינואר 2015

עוגיות התותים המופלאות של לייזה פאנלים

חברים יקרים... ברוכים הבאים למנהרת הזמן. אתם חוזרים לילדות המתוקה שלכם, שם עוגיות מבצק שק״מ היו להיט, כוכבות הקינוחים, תפארת היצירה.
אלו בעצם עוגיות תות מגולגלות כרולדה, נאפות ונחתכות. פעם מזמן... היה עם קקאו, ריבה ושאר הפתעות, היום - עם פרי טרי.
המתכון שייך כולו לבלוגרית המצחיקה והנהדרת  - לייזה פאנלים (תלחצו כאן ותגיעו ישר אליה). אימצנו אותו בחום ויצא מעדן בן מעדן... הפתעה ממש!
בצק שק״מ - חמאה במקום מרגרינה, תותים טריים ואתם מסודרים פיקס!
מי מאיתנו לא אוהב נוסטלגיה? אין כזה. עבודה קלילה לפניכם.
שבת מקסימה,
אהבה גדולה,
רונה
מתכון זה פורסם גם באתר הנפלא של מיכאלה ברקו. תלחצו כאן ותגיעו ישירות אליו.




לבצק שק״מ:
מיכל שמנת חמוצה
חבילת קמח אסם קטנה (350 גר׳ או 2.5 כוסות)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כף חומץ רגיל
קורט מלח
לרולדות תותים:
1/2 ק״ג תותים 
1/4 כוס סוכר (לייזה שמה חצי כוס)
1 כף הריונית של קורנפלור או קמח
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות מיץ לימון טרי
חצי כוס ריבה
קצת קמח לרידוד הבצק
אבקת סוכר לפיזור על הרולדות המוכנות


לעבודה:
1. מכינים את הבצק: במיקסר שמים את כל חומרי הבצק ומערבלים לבצק גמיש. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.


2. בינתיים שוטפים את התותים וחותכים אותם לפלחים כמו בתמונה או לפרוסות, מערבבים אותם עם הסוכר, הקורנפלור, הוניל והלימון.
3. אחרי חצי שעה שהבצק נח לו במקרר, מוציאים אותו ומחלקים אותו ל3 חלקים. מרדדים על משטח מקומח, מעבירים לנייר אפייה ומורחים קצת מהריבה, עורמים מהתותים (לא יותר מדי, כמו בתמונה) על החלק הרחב של הבצק ומגלגלים עם שתי הידיים את הבצק מעל התותים, מקפלים כלפי מטה את הקצוות. עושים אותו הדבר עם שני החלקים האחרים של הבצק, כשכל פעם שהצק מרודד מעבירים אותו לאותו נייר אפייה, כך שבסוף יש על הנייר 3 רולדות.



4. מעבירים את הנייר עם הרולדות לתבנית אפייה, אפשר מראש לגלגל על הנייר שנמצא כבר על התבנית. מכניסים לקירור. מחממים תנור ל180 מעלות. כשהתנור הגיע לחום הרצוי, בערך רבע שעה, מוציאים את התבנית מהמקרר וחורצים את הבצק עד שהתותים מציצים כך שהרולדות יהיו מוכנות יהיה פשוט ונוח לחלק לעוגיות וגם החריצים נותנים לאדים לצאת מהרולדה.
5. מכניסים לתנור לכ30-40 דקות או עד שהבצק טיפה מזהיב ומתייבש. מוציאים ונותנים לרולדות להתקרר קצת. מעבירים בשלמותן לצלחת הגשה או שמיד פורסים לעוגיות ומפזרים אבקת סוכר. טעים למות!




מתכונים נוספים עם תותים שהתפרסמו בעבר:
קרמבל תותים
גלידת תותים בדקה
קונפיטורת תותים
פרנץ טוסט אפוי עם תותים
גליליות ממולאות בקצפת ותותים



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה