19 באפריל 2012

גליליות (קנויות) ממולאות בכל טוב

לכל קינוח, רק שתדעו, יש מוניטין. כל קינוח, אילו יכול היה לדבר, היה מספר על עצמו ניסים ונפלאות... אני כל ראש השנה, אני כל יום שישי, אני בחתונה, אני שכבות, אני אפוי... אני ואני.
הקינוח הזה בטוח בעצמו. הוא כמו "החתיך של השכבה", זה שלא התאמץ מדי ויצא הכי מחוזר.
לעולם, כשהוא בשולחן, בפני עצמו או עם ידידיו המתוקים, הוא קורץ לאורח. יש לו גודל מקסים (אפשר תמיד להגניב אותו לפה בחטף), הוא אינו מתוק מדי, הוא שילוב אלגנטי של צבעים, מרקמים וטעמים, ומעל הכל, ואתם חייבים להאמין לי, לוקח יותר זמן לאכול אותו מאשר להכין אותו...

* נכתב ע"י רונה קובו שמהיום במקום שהתגובה שלה תככב אצלי בתגובות, היא תהיה הפתיח לכל הפוסטים שלי.




לגליליות:
2 חבילות של גליליות וופל ממולאות שוקולד, ניתן להשיג בחנויות לכלי אפייה ולממכר מוצרי אפייה
60 גר' ריקוטה 
125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפיות סוכר
1/4 ק"ג תותים מנוקים וחתוכים לקוביות


לעבודה:
1. מרככים במיקסר או עם מרית את הריקוטה, מוסיפים את השמנת והסוכר ומקציפים לקצף רך אך יציב.
2. מוסיפים את התותים בתנועות קיפול לקצפת.
3. מעבירים לשקית זילוף (או בעזרת כפית קטנה) וממלאים את הגליליות.
בסיום ההכנה אני מחזירה את הגליליות הממולאות לקופסא המקורית ומכניסה למקרר עד ההגשה.
ניתן למלא את הגליליות שעות ספורות לפני ההגשה.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה