13 בנובמבר 2011

וריאציה על ה חמין של טלי

בתור אחת שנשבעה בחמין של סבתא לאה, זה הפתיע מאד שהחמין של טלי תפס את מקומו בתור החמין מספר 1.
החמין של סבתא לאה, זה שגדלתי עליו, היה מהסוג הפולני הכבד השמן והבאמת טעים אבל, טלי התעקשה שאני צריכה לטעום את שלה (בעצם של חמותה עדינה).
החמין של טלי הוא יותר כמו מרק שעועית שחום עם תפוחי אדמה, בשר, קישקע וביצים.
החמין הזה הוא קל מאד להכנה ואף פעם לא מאכזב.







 לחמין:
3 כוסות (סה"כ) שעועוית אדומה ולבנה מושרית 24 שעות בקערה גדולה עם הרבה מים שמוחלפים כל כמה שעות.
1 תפוח אדמה מקולף לכל סועד (לפחות 1 לכל סועד)
150-200 גרם בשר בקר לכל סועד, עדיפות לשפונדרה. עדיף להשאיר בגוש אחד.
5 עצמות
1 ביצה לכל סועד
קישקע
2 בצלים
1/2 כוס סילאן
ציר עוף או בשר (לא חובה)



 

































לעבודה:
1.בסיר גדול מספיק להכיל את כל המרכיבים מטגנים את 2 הבצלים עד
  ששחומים.
2.מוסיפים הסילאן, מלח ופלפל שחור גרוס בנדיבות.

זה השלב בו אני מוסיפה כפית של קימל שלם, הטעם לא מורגש ומאד עוזר בעיכול.



3.מוסיפים את השעועית מעל הבצל ושוב ממליחים ומפלפלים, מוסיפים
  עצמות.
4.מוסיפים את הבשר, ממליחים ומפלפלים.
5.מוסיפים את תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים.
6.מוסיפים את הקישקע ועדיף בשקית "קוקי" מחוררת במזלג (גם אם הקישקע
  יתפוצץ הוא ישאר שלם בשקית ועדיין יזכה לקבל את כל טעמי החמין).
7.מסדרים את הביצים וממלאים את הסיר במים ומי שרוצה מוסיף את ציר
  הבשר או העוף.
8.מביאים לרתיחה.

בינתיים עד שהמים רותחים, הכנתי2 תוספות לחמין שמתבשלות איתו כל הלילה.

























אורז עם טלה
חצי קילו בשר טלה טחון לקבב
צרור פטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ
2 כוסות אורז שטוף
מלח ופלפל
1.מטגנים במחבת את הבצל עד שמזהיב.
2.מוסיפים את הטלה, ומפוררים עם מזלג עד שמשנה צבע.
3.מורידים מהאש ומוסיפים אורז, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
4.מכניסים את התערובת לשקית קוקי ולא שוכחים לחורר במזלג מכל הכיוונים ומניחים בין הביצים שמעל החמין.

























חיטה מתובלת
2 כוסות חיטה
בצל קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
פלפל חריף פרוס דק
מלח ופלפל
1.מטגנים את הבצל והפלפל החריף בשמן זית ומוסיפים את שאר החומרים.
2.מכניסים לשקית קוקוי מחוררת ומניחים בין הביצים.

בינתיים... החמין מתקרב לרתיחה ואפשר להכניס אותו לתנור שחומם מראש ל110 מעלות.

אני מאד אוהבת להגיש את המרק שעועית עם העצמות בנפרד וכל מרכיבי החמין בנפרד כמו בתמונות.








Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


3 תגובות:

  1. צולנט מעולה! אבל איך שכחת לתת את המתכון של הקיגל??

    השבמחק
  2. אין חמין בלי גריסים וחיטה פחות טעימה.

    השבמחק
    תשובות
    1. תחליפ/י את החיטה בגריסים. גם אני מאד אוהבת גריסים ומגוונת.

      מחק