23 בפברואר 2012

מרק תותים צונן עם ענני מרנג

לכבוד שיאה של עונת התותים ולקראת סופשבוע אביבי... מגישה לכם קינוח תותים צונן עם ענן קצפת ושברי מרנג פריכים, סיום מרענן לכל ארוחה.


למרק תותים:
1 ק"ג תותים טריים, שטופים וקטומים.
1 חלבון ביצה (החלק הלבן, לא להתבלבל)
3 כפות סוכר (לפי הטעם)
1 כף קוואנטרו (או ליקר אחר לפי הטעם)


להגשה:
מרנגים (אני קונה את הכי פושטים שיש, הם קשים ושומרים על פריכות בתוך המרק)
1 שמנת מתוקה מוקצפת עם כף סוכר


לעבודה:
1. מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי המרק עד שכל התותים מרוסקים. טועמים ומתקנים (סוכר? אלכוהול?)
2. מוזגים לכוסות הגשה, מניחים כף קצפת ושוברים מרנג מעל.
3. זהו!


אפשר גם לקפל את השמנת המוקצפת במלואה לתוך מרק התותים ולפזר את שברי המרנג מעל...


גם אם מכפילים את כמות התותים, לא משנים את כמות החלבון! חלבון אחד בכל מקרה!

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1: