4 בפברואר 2012

אורז לבן אחד אחד

הכי אני אוהבת אורז, בטח הייתי הודית או לפחות פרסיה בגלגולים הקודמים שלי.
אני אוהבת שהאורז קצת קשה (אל דנטה כמו בפסטה) וממש לא אוהבת שהוא מאבד את צורתו ונהיה מושי.



לאורז אחד אחד:
אורז בסמטי, יש היום שפע של יבוא אורז, להשתמש באורז איכותי.
שמן
מים
מלח


לעבודה:
1. מחממים שמן בסיר. כמות השמן תלויה כמובן בכמות האורז, קולים את האורז בשמן כך שצריך את המינימום הנחוץ כדי שכל גרגיר אורז יהיה עטוף בשמן.
2. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהאורז עטוף בשמן ועוד קצת, מוסיפים מים כך שהם יכסו את האורז בחצי סנטימטר. לא יותר! ממליחים!!
3.מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימלית. אחרי כ10 דקות אני מרימה את המכסה( כן, כן לא קורה כלום) ועוטפת אותו במגבת מטבח לכעוד 10 דקות. אפשר שוב להרים ולבדוק. ממש לא קורה כלום.
4. זהו, האורז מוכן, רך במידה ויפהפה.
גרגיר אורז מבושל לשלמות

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1: