29 במרץ 2012

פבלובה קפה ושוקולד


כולנו מכירים את הפבלובה הקלאסית  - מרנג, פירות יער וקצפת. טעים טעים. לכבוד האביב אני מחדשת את הפבלובה ומגישה לכם אותה בטעמים אחרים. קפה ושוקולד. מתכון נפלא לפסח, אפשר להכין הכל מראש ולהרכיב את הפבלובה לפני ההגשה. 
הבלוג שלי ואני יוצאים לחופשת פסח, אפגוש אתכם שוב אחרי החג.
חג שמח!!!


ושוב הלינק לסרטון שמיכאלה ברקו מבשלת איתי במטבח את השפונדרה ואת הפאבלובה

לפאבלובה:
לכ-6 אנשים, אפשר להכפיל את המתכון אין סוף פעמים
8 "נשיקות" מרנג, אני קונה את הפשוטות שיש בסופר
1/2 קילו גלידה בטעמים חומים - שוקולד,קפה,קרמל,טירמיסו
מיכל שמנת לקצפת
כפית אבקת סוכר
מנת אספרסו ארוכה מצוננת
כוס לוזים קלויים, מקולפים וקצוצים גס. כמה מילים על קילוף הלוזים בהמשך...



לעבודה:
אם רכשתם לוזים לא קלופים, לחמם תנור ל180 מעלות, להניח את הלוזים על תבנית אפיה ולהכניס לתנור לכ15 דקות או עד שהלוזים שחומים במיוחד. כשהם מאד משחימים הם מוציאים טעם עשיר ומריר שמאזן את הטעמים של הפלובה.
מוציאים מהתנור ובעזרת מגבת מטבח משפשפים את הקליפה מהלוזים. קוצצים את הלוזים לשברים גסים.

1. מקציפים את השמנת עם הסוכר והקפה לקצפת רכה.
2. מפזרים שברי מרנג בתחתית צלחת הגשה.  בעזרת כף יוצרים כדורי גלידה, הם לא צריכים להיות יפים. לא רואים אותם בסוף. מפזרים אותם מעל שברי המרנג. מוזגים את הקצפת על הגלידה ומפזרים את הלוזים מעל.
3. מגישים מיד. אצלי האורחים מתנפלים עם כפות ישר לתוך קערת ההגשה...





אפשר ליצור את כדורי הגלידה מראש ולהקפיא אותם, להקציף את השמנת מראש ולשמור בקרור ובשעת הצורך להרכיב את המנה בדקות ספורות. אפשר גם לקחת אתכם למארחים, ולהרכיב במקום.





Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1:

  1. אהההה פאבלובה!! כל כך טעים
    האממ חולה על זה :) חבל שאני בדיאטה!! בו הו):

    השבמחק