20 בדצמבר 2012

קרם קינמון ואניס



אחד מזכרונות הילדות (הטובים) שלי, היא איזו עוגת חלב שאימי היתה מכינה. יש בו משהו בחלב שנוגע בנו במקום תמים, מקום של עדנה, טעם שאינו מקפיץ את הבלוטות אלא משקיט אותן. העוגה ההיא, כמו גם הקינוח הזה, יש בהם שקט ושלווה. הגירסה הזו מבושמת מעט עם שלשת הטעמים האהובים עליי, קינמון, אניס ודבש והקינוח הזה יש בו ניחוח נעים והוא טעים להפליא... אתם מכירים קרם ברולה, מלבי, רייס פודינג, הנה לכם דבר חדש ומפתיע, טעים במיוחד ופשוט מאד להכנה.
ממליצה לאכול בטמפרטורת חדר, תרגישו את הנחמה מהביס הראשון.

שבת שלום
תתלבשו היטב שלא תתקררו לי
באהבה
רונה





לקרם קינמון ואניס:
כ6 מנות
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס חלב
מקל קינמון
3 כוכבי אניס
3 ביצים
1/3 כוס סוכר
דבש



לעבודה:
1. את החלב, השמנת, מקל הקינמון וכובי האניס מחממים בסיר מעל אש בינונית עד שכמעט רותח. מנמיחים את האש ומבשלים כ5 דקות. מורידים מהאש, מכסים וממתינים כ10 דקות. מחממים תנור ל150 מעלות.
2. בינתיים מערבבים את הביצים והסוכר (מערבבים קלות בעזרת מטרפה ידנית ולא מקציפים!)
3. מערבבים את הביצים עם החלב. מוזגים לכלים חסיני אש בנפח של כחצי כוס (לא למלא עד הסוף, למזוג בצורה שווה לכל כוס).


4. מניחים את הכוסות בתבנית חסינת אש וממלאים במים עד אמצע גובה הכוסות. מכניסים לתנור ל25 דקות. בסיום האפייה המרכז של כל קרם עדיין ירטוט קלות וזה בסדר. מכניסים לקירור למינימום שעתיים.


5. לפני ההגשה מוציאים מהמקרר. מכסים בשיכבה דקה של דבש ומגישים. אם רוצים ניתן להכניס את הכוסות מתחת לגריל לחימום קצר.

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה