11 ביולי 2013

סדנא להכנת סשימי


סשימי רבותיי! מי שלא אוהב...שיקום!
עכשיו כשאתם יושבים כ"כ יפה, הטו אוזן.
סשימי הוא מקור הסושי... הצורה הראשונית שבה התחילו לאכול את הדג הנא, ופירוש המילה - פילה חתוך.
דג נא, פשוט לכאורה. אבל רק כשמתקיימים כמה חוקי ברזל .
טריות הדג היא החשובה מכל, וחיתוך הדג חשוב לא פחות. הסכין צריכה להיות חדה מאד ולא משוננת.
אתם כבר יודעים שזהו מזון עתיר חלבון ודל קלוריות... ואם אתם חושבים שרק במסעדה תקבלו סשימי שווה אתם טועים.
הנה לכם, מטוב ליבה של סיון שלנו, כמה הצעות קלילות להכנה ביתית.
כל מה שבתמונות שוחה לי בבטן מיום שבת האחרון... סליחה שלא טעמתם, כמו תמיד, גם הפעם, תאלצו להאמין לי.
גשו, ריכשו, חתכו יפה יפה, תתבלו בעדינות ותהנו. מבטיחה!
שבת שלום
אהבה גדולה
רונה






 הצעה לסשימי קוקי סאן ז'ק:
1.פורסים את הקוקי לפרוסות דקות ומניחים על צלחת הגשה


2. בקערה קטנה מערבבים יחס של 1:1 סויה ומיץ תפוזים ו1/3 קוואנטרו או גרנד מרנייה (לדוגמא: כף סויה, כף מיץ תפוזים וכפית קוואנטרו) מוזגים בעזרת כפית על הדג ומפ;רים גרד תפוז מעל.


הצעה לסשימי ילו טייל:
1. פורסים את הדג לאורך לפי כיוון הנימים, כמו בתמונה ואז כל חלק לפרוסות לפי העובי שאתם מעדיפים.


2. פורסים מנגו לפרוסות דקות ומניחים על צלחת הגשה. מסדרים את פרוסות הדג על המנגו. מערבבים בקערה כף סויה עם כפית יוזו ומוזגים בעזרת כפית על הדג. מועכים כמה פטלים ביד ומפזרים מעל הדג.


הצעה לסשימי מדג דניס:
1. פורסים את הדניס לאורך באמצע וכל חצי לפרוסות.


2. מערבבים בקערה כף מיונז (אני משתמשת במיונז לייט) עם 1-2 כפיות סריראצ'ה (רוטב תאילנדי חריף). מוסיפים את הפילטים לרוטב (הרוטב יספיק ל2 פילטים) ומערבבים. מניחים על צלחת הגשה ומפזרים עירית קצוצה מעל.


השעה לסשימי טונה:
1. פורסים את הטונה לשורות בעובי של כ5 ס"מ. כמו בתמונה למטה. וכל שורה לפרוסות בעובי הרצוי.


2. פורסים אבוקדו לפרוסות דקות ומניחים על צלחת הגשה ומסדרים את הטונה מעל. מערבבים בקערה כף סויה ו2 כפות חומץ אורז. מוזגים בעזרת כפית מעל הטונה ומפזרים טוביקו בטעם וואסאבי. (טוביקו הן ביצי שרימפס שאפשר להשיג אותן במספר צבעים: שחור, "קוויאר" סטייל וכתום "ביצי סלמון: סטייל וירוק בטעם וואסאבי). אני קונה אותם אצל דורון מ"דגים וטעמים" במרכז של כפר שמריהו. ניתן להקפיא אותן).


הצעת לסשימי סלמון:
לינק למתכון של הסשימי סלמון ניו סטייל שפרסמתי בבלוג זה בעבר חובה לנסות למי שעדיין לא הגיע לזה...




Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה