18 ביולי 2013

טיבון טלה צלוי

חברים אהובים... אם עולה בכם השאלה "איזה בשר להכין הפעם", הגעתם לפוסט הנכון.
זו היתה עוד שבת נינוחה, שהתחילה בכוס קפה ונשנושים סביב המטבח ואז כל החבורה כולה, בנים, בנות ומה שביניהם עברנו לבריכה בהמתנה לבאות. סיון, שכבר יודעת לשמח "חבר'ה" פעלה עפ"י תחושת בטן, וצדקה!!! טיבון טלה, קערה מרכזית... יאללה חאפלה!!!!!!
תציצו בתמונה... טיבון קטנטן וחמוד, אוכלים בביסים קטנים... פיצוחים של חלבון.
טיבון, בן הדוד הצנוע יותר של הצלע, כשבצד אחד של העצם יש נתח קטנטן של פילה, ומהצד השני נתח קטנטן של סינטה.
לא מכירה חובב בשר שאלו לא שתי ההעדפות שלו, אז הנה לכם עונג צרוף מהמלך פילה ומהמלכה סינטה.
סיון אומרת - ארבע לכל סועד, אני עונה בצחוק מתגלגל.
רכשו בשר משובח, טפלו בו עפ"י ההוראות תיק תק, שבו בנחת, קחו אויר ותהנו.
שבת שלום
אהבה גדולה

רונה




לטיבון טלה:
טיבון טלה לפי כמות הסועדים. למנה עיקרית לפחות כ4 לסועד.
בצלים, לכל קילו טלה כבצל גדול אחד
מלח גס ופלפל גרוס
שמן זית


לעבודה:
1. מרסקים את הבצלים במעבד מזון (אפשר לוותר על ההשרייה של הטלה במיץ הבצל, ההשרייה מרככת את הבשר וממתיקה אותו קצת) ומשרים את נתחי הטלה במיץ הבצלים מחוץ למקרר כשעתיים. או בקירור אם יש יותר זמן עד ההכנה.
2. מסירים את הבצל מנתחי הטלה ומפלפלים בנדיבות. מחממים מחבת כבדה, מוסיפים שמן זית רק לכיסוי דק של המחבת וצולים את הטלה טוב טוב משני הצדדים כ5 דקות מכל צד. אפשר גם להכניס לתנור על גריל בחום הכי גבוה כ10 דקות מכל צד.
3. מניחים על צלחת הגשה וממליחים.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה