25 ביולי 2013

בראוניז מעולים בקערה אחת!

בראוניז, מאפה שוקולד אהוב במיוחד מעצם היותו רך ולח מבפנים ובעל שיכבה דקיקה וקריספית מעל.  
נכתבו עליו אין סוף מתכונים, כולנו הכנו לפחות פעם מתכון זה או אחר ותמיד קיבלנו באהבה עוד מידע אודותיו.
הבראוני הזה קל ומוצלח. אין פה הפרדת ביצים, הקצפות ודרמות. הכל בקערה אחת - מהיר מהיר.
אני מבקשת מאד להכין עם שוקולד משובח בעל אחוזי קקאו גבוהים (ככה אפשר להוסיף יותר סוכר שתורם לרכות הבראוני), אני מבקשת לא לוותר על המלח במתכון ולהקפיד על גודל התבנית בבקשה.
האפייה מהירה מאד... מכינים ואוכלים תיק תק, משעה עגולה תקבלו עודף.
שבת שלום חברים טובים
אהבה גדולה
רונה


לבראוניז:
לתבנית בגודל 20x40 אפשר לחלק או להכפיל המתכון
170 גרם שוקולד 86% או יותר מוצקי קקאו
230 גרם חמאה
2+1/3 כוסות סוכר
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
1/2 כפית מלח (אין מה לעשות מבליט את טעם השוקולד)
1 כוס + 1/3 כוס קמח רגיל
אבקת סוכר לקישוט


לעבודה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה משומן בעזרת חמאה או ספריי.
2. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו (לאט לאט שלא ישרף) או בקערה מעל סיר קטן עם מים מעל להבה בינונית.
3. מסירים מהאש ומוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים את הביצים, אחת אחת ומערבבים טוב טוב אחרי כל אחת. מוסיפים את התמצית וניל והמלח ומערבבים. לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בעזרת מרית.


4. מעבירים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור לכ 10-15 דקות. שימו לב זמן האפייה משתנה מתנור לתנור באופן משמעותי. תבדקו אחרי עשר דקות בעזרת קיסם, אם הוא יוצא ודבוקים אליו פירורים לחים מעולה! אם הבלילה רטובה תשאירו עוד 5 דקות ותבדקו שוב.
5. משחררים בעזרת סכין את הקצוות והופכים על נייר אפייה נקי. פורסים לפרוסות, הופכים אותן, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. הבראוניז נשארים מעולים גם למחרת (אני עדיין לא זכיתי לזה...)



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה