1 באוגוסט 2013

סלט עם נתחי בקר ואיטריות אורז

כמו שאני אוהבת את הסלט הזה... אין!
בכלל, הפטנט הזה של אטריות שעועית, או אורז, טעימות בריאות וקלילות, עושה אותי רגועה.
הסלט הזה הוא ממש ארוחה ויותר מזה, ארוחה של קיץ. נענע, שאלוט, פלפל צ'ילי ולימון, הופכות את הקיץ לשמח וסמוק. טעם של עוד בין ביס לביס, אני רוצה לראות למי זה לא יעלה חיוך, חיוך של נחת.
בתאבון חברים אהובים
שבת שלום
אהבה גדולה,
רונה


לסלט:
2 סטייקים מנתח סינטה במשקל כולל של כ300 גרם (גם פילה יעבוד) פרוסים לפרוסות
למרינדה: לא חובה! כף שמן זית, כפית דבש, שן שום מרוסקת, כף חומץ בלסמי, כפית פלפל גרוס.
100-150 גרם אטריות אורז או שעועית
שאלוט אחד פרוס דק
פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
חופן עלי נענע
לרוטב:
2 כפות רוטב דגים (חובה כבר בכל בית, נשמר לנצח במקרר)
4 כפות מיץ לימון טרי
2 כפיות סוכר


 לעבודה:
1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את נתחי הבשר במרינדה כשעה מחוץ למקרר. (אפשר גם יום קודם).
2. משרים את האטריות במים רותחים עד שמוכנות לאכילה ומסננים.
3. מערבבים את מצרכי הרוטב ומניחים בצד.
4. צולים את נתחי הסינטה על מחבת טפלון חמה כ2 דקות מכל צד.
5. בקערת הגשה מניחים את האיטריות, מעליהם את הבשר, עלי הנענע, השאלוט והצ'ילי. מוזגים את הרוטב, מערבבים ומגישים.



לפני שנה פורסם: אורז דביק בחלב קוקוס ומנגו.
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1:

  1. המתכון הזה הוא פשוט נכס! ממש קל להכין אותו הוא בריא והכי חשוב הוא כל כך טעים... קטגוריית המתכונים 'אסייתי' כבר דרך קבע נפתחת במחשב שלי כל שישי בבוקר. סיון/רונה אתן אלופות !

    השבמחק