30 בינואר 2014

טארט לימון אלגנטי בקלי קלות ללא בצק

סיון, שכבר הספיקה להכיר את חולשותיי ויודעת שלימון עומד בראש הרשימה, עשתה עבורי מחווה והכינה לי במיוחד את העוגה המהממת הזו.
עוגה ללא בצק, (ולא שיש לי משהו נגדו אבל ככה יצא), קלילת הכנה, יפת מראה, שמרגישה כמו פודינג לימון רך ונימוח ומעבירה כל דכדוך שחשב שידבק בכם וינסה לערער את שמחת החיים שלכם.
אז מערבבים הכל בקערה אחת (וזה תהליך שכולנו אוהבים), קולים קצת צנוברים שאין לוותר עליהם בשום פנים ואופן, ומקבלים את היופי הזה לפרצופון החייכן שלכם.
קינוח באמת לכאלו שמבינים דבר או שניים
צאו לדרך, חמש דקות הכנה...
שבת שמחה וטובה
אהבה גדולה
רונה

לטארט לימון:
3 ביצים
כוס סוכר
125גרם חמאה מומסת
גרד משני לימונים
150 מ"ל מיץ לימון טרי, 3/4 כוס
300 מ"ל שמנת מתוקה, מיכל שמנת + 1/4 כוס
1/2 כוס קמח (75 גרם) או קורנפלור
אבקת סוכר להגשה
חצי כוס צנוברים קלויים להגשה, ממש רצוי.


לעבודה:
1. מחממים תנור ל180מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 20-24 ס"מ
2. בקערה שמים את כל המרכיבים מלבד הקמח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
3. מוזגים לתבנית ומכניסים לתנור לכ30 דקות או עד שהעוגה יציבה אך עדיין רוטטת במרכזה.
4. מחכים שתתקרר ומפזרים אבקת סוכר וצנוברים קלויים שמוסיפים טקסטורה וטעם.




פורסם לפני שנה: פונדו שוקולד
פורסם לפני שנתיים: שטרודל תפוחי עץ של רונה


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


12 תגובות:

  1. כמה זה בקרטונים 300 מ"ל שמנת מתוקה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי רינת, זה קרטן אחד ועוד רבע כוס. הוספתי גם במתכון. תודה!

      מחק
  2. נראה מצויין! האם אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור או תחליף אחר? לאלו מאיתנו שרגישים לגלוטן

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי אבל בטוחה שאפשר להחליף. שבוע הבא מעלה מתכון שמראש החלפתי את הקמח בקורנפלור ולא הייתה בעיה. בהצלחה!

      מחק
  3. הכנתי בקלות והיא מדהימה, כמעט ולא נשאר אחרי.... תודה :)

    השבמחק
  4. האם אפשר להקפיא?

    השבמחק
  5. היי, אפשר לפזר מעל מעט תותים פרוסים או שישקעו?אם כן באיזה שלב להוסיף
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי נטלי, אני הייתי מפזרת תותים טריים אחרי האפייה. סיון

      מחק
  6. היי, אפשר לפזר מעל מעט תותים פרוסים או שישקעו?אם כן באיזה שלב להוסיף
    תודה

    השבמחק
  7. אפשר לותר על הגרודת לימון? כי אני לא אוהבת את הטעם אלא רק לימממוץ

    השבמחק
  8. וואו זה היה נראה לי כמו מתכון חלומי. עשיתי במדוייק פרט לסוכר. (במקום קורנפלור שמתי קמח לל''ג) . החלפתי את הסוכר בסירופ אגבה ויצא קטסטרופה. איזה מבאס... מעל שעתיים בתנור ולא נאפה.. נשאר נוזלי לחלוטין.. וממש השלים אפילו שחור כמעט מלמעלה..

    השבמחק