17 ביולי 2014

דג צלוי בתנור על קונפי של עגבניות שרי

ישנם מתכונים שמפתיעים אפילו שועלי קרבות וותיקים כמו סיון, וכך קרה לה, לי, ולכל מי שהפריע לשתינו לחסל את העסק הזה לבד.
אז מה היה ואיך זה קרה לא ברור, מה שכן ברור שהמנה העפילה לגמר, קיבלה מדליית זהב (טהור אם תירצו), עקפה בסיבוב כל דג אחר ומחזיקה במקום הראשון.
אני חושבת שישנם ירקות ותבלינים שעוברים מהפך כשהם ניצלים בחברותא, הופכים חברבורותיהם ונעשים רוטב משובח, כזה שלא היה יוצא לנו גם אם היינו עושים סאלטות באויר.  הבסיס פה לפניכם, אני מרשה לכם (בצעד חריג) להוסיף עוד דבר או שניים העולים על דעתכם, מרווה? שומרֿ?
אחר כך תאמינו או לא, זה כבר לא משנה מה מניחים על המופע הזה, ההפתעה פה ענקית והטעם בלתי נשכח.
חייבים להאמין לי...
שבת בצהרי היום, כשהשעון יראה את הסיפרה 1, זה יהיה אצלי בבטן עם או בלי טילים באויר.
שבת שקטה ונעימה
אהבה גדולה
רונה


לדג צלוי על קונפי עגבניות:
פילטים של דגים
עגבניות שרי חצויות לשניים (אפשר ורצוי סוגים שונים של עגבניות שרי)
בצלים ירוקים
בצלים לבנים קטנים חתוכים לרבעים
פלפלים חריפים
שיני שום
עלי אורגנו (או מרווה, או נענע וכו')
שמן זית בשפע
מלח אטלנטי ופלפל גרוס
כל דבר אחר שתחשבו שמתאים


לעבודה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות. למחבת רחבה מוסיפים את כל הירקות עם שפע של שמן זית. מערבבים הכל עם מלח ופלפל. מכניסים לתור לכחצי שעה או עד שהירקות מתרככים.
2. מוציאים את הפילטים מקירור, מייבשים וממליחים. כשהירקות מוכנים מוציאים אותם מהתנור. מעבירים את התנור לגריל עליון בחום גבוה. אם משתמשים בפילה דק כמו דניס או לברק שצריכים כ10 דקות בתנור מכניסים שוב את הירקות (ללא הדגים) לתנור בגריל ונותנים להם להשחים כ10 דקות ורק אז מוסיפים את הדגים לעוד 10 דקות, מוסיפים את הדגים עם העור כלפי מעלה ומזליפים עליהם שמן זית ומלח. אם משתמשים בדגים עבים יותר כמו מוסר או לוקוס מוסיפים בשלב זה את הדגים למחבת עם העור כלפי מעלה, הזלפה של שמן זית על העור ומלח וצולים כ20 דקות.
3. מה שנחמד וחברותי במנה הנפלאה הזו שאפשר את הקונפי להכין מראש ורק לפני ההגשה להוסיף את הדגים. הטעם טעם גן עדן. אני הגשתי עם אורז שבישלתי עם פלפלים חריפים, בצל ופטרוזיליה.



פורסם לפני שנה:
סדנא להכנת סשימי. לינק כאן.
פורסם לפני שנתיים:
דג לבן ברוטב יוזו. הכי קל וכל כך טעים.
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה