6 באוקטובר 2014

עוגת שקדים ותאנים

תאמינו לי, זה לא סתם שהשקדיה פורחת לה ככה יפה... איזה פרי הוא השקד, אחד היותר משובחים, כזה שתורם בנוכחות שלו תרומה יפה ואצילית, לא משנה בכלל אם הוא נח על עוגיה חאלאבית מסורתית, עטוף בשוקולד, מפוזר על תבשיל, מתנוסס על בקבוק רוזטה או כפי שמיד תיראו.
הטארט הזה הוא אלגנטי. באמת שהוא כזה. קרם השקדים האפוי הוא בסיס מוצלח כל כך שחסכנו לכם את כאב הראש של הבצק. אז יש לנו שקדים, תאנים, דבש ועוד שניים וחצי מרכיבים, ההכנה קלילה, ההוראות מדוייקות, טעים, נעים וחגיגי.
שבו לכם בסוכה, תנשנשו טארט תאנים, תחשבו מחשבות טובות ותחייכו - הכי חשוב.
חג שמח,
אהבה גדולה
רונה


לעוגה:
130 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1 כפית גרידת תפוז או לימון
1 כפית תמצית וניל או קורט של מקל וניל מיובש ומפורר (להשיג במעדניות)
3 ביצים
1+1/2 כוסות קמח שקדים
1/2 כוס קמח תופח
6-8 תאנים חתוכות לרבעים
1/4 כוס דבש נוזלי


לעבודה:
1. מחממים תנור ל160 מעלות ומשמנים קלות תבנית טארט עם תחתית נשלפת בקוטר 28 ס״מ.
2. בקערת מערבל שמים את החמאה, הסוכר, הוניל וגרידת התפוז ומערבלים בעזרת וו הגיטרה עד שממש ממש אורירי. יש צורך לפחות פעמיים להוריד את החמאה שנדבקת לדפנות בעזרת מרית.
3. מוסיפים את הביצים אחת אחת. דואגים בין כל ביצה לביצה להוריד בלילה מהדפנות כך שלבסוף הבלילה תהיה מעורבבת היטב.
4. מערבבים את הקמח עם הקמח שקדים ומוסיפים יחד לבלילה. מערבבים רק קצת ומסירים את קערת המערבל ומערבבים עוד קצת עם המרית.
5. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת, מסדרים את התאנים מעל ודוחפים אותם טיפה לתוך הבלילה. מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור החם לכ45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וכשלוחצים בעדינות על העוגה היא חוזרת.
6. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים עליה את הדבש ומברישים את הדבש על כל העוגה. העוגה הזו נהדרת ישר מהתנור ונהדרת גם כשהיא בטמפרטורת החדר. אין צורך להחזיק במקרר.



עוד עוגות עם פירות העונה:
טארט לימון אלגנטי בקלי קלות
טארט שזיפים בקלי קלות

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


12 תגובות:

  1. העוגה נראית מדהים! יש פרי אחר שניתן לשים בעוגה במקום תאנים? כבר כמעט ואין בנמצא

    השבמחק
    תשובות
    1. דווקא יש תאנים. ראיתי היום שפע. אבל כל פרי רך ילך פה. למשל פירות יער. חג שמח!!!!

      מחק
  2. http://www.seonpoint.co.il

    השבמחק
  3. העוגה נראית כמו חלום!
    אין לי מיקסר, אבל יש לי מג'ימיקס ויש לי גם מערבל ידני.
    את סבורה שאפשר להכין גם ללא מיקסר?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי. יש במג׳ימיקס תוסף פלסטיק שנראה בקצוות כמו מסרק, תשתמשי בו. בתאבון!

      מחק
    2. היי! תודה רבה על התגובה המהירה. יש לי את התוסף, אבל הוא נועד במקור לנוזלים כמו ביצים או שמנת מתוקה. אני ספק שהוא יעמוד בפני חמאה קרה שאינה מומסת. מה דעתך? האם ניסית והצליח? אולי עדיף שאיעזר במערבל ידני וגם אעבוד על שרירי הזרועות שלי.

      מחק
    3. נכון! תשתמשי בסכין הרגילה של המג׳ימיקס איתה אני גם מכינה את הבצק המושלם שלי. אל תשתמשי במקציף הידני הוא בוודאי יהרס מהמחמאה. בתאבון!

      מחק
    4. תודה רבה! אעדכן איך יצא.

      מחק
    5. אז העוגה יצאה מ-ע-ו-ל-ה! ההוראות ברורות ומדויקות, השתמשתי במג'ימיקס עם להב המתכת והבצק יצא אוורירי ביותר. פשוט עוגה מצוינת. מעכשיו אחזיק תמיד במקרר קמח שקדים.

      מחק
    6. טוב לדעת!!! איזה כייף!!!

      מחק