13 ביוני 2013

טארט שזיפים בקלי קלות.


תגידו לי בכנות... מה יש לדבר על הטארט הזה בכלל? מה? שהבצק שלו זו דקה עבודה ושהוא קריספי שבא לכם לבכות?
אולי על השזיף החמוץ מתוק שיושב עליו שנראה כאילו הבצק נברא עבורו אתם רוצים לדבר?
תקשיבו ידידיי, הטו אוזן, תתקרבו אליי עוד... עוד... עוד טיפה... יופי!
כ ז ה      ט ע י ם      ע ו ד       ל א      ה י ה!
עם גלידה וניל בצד, קצפת לא מתוקה, שמנת חמוצה או כלום, אתם תיצווחו לשמים.
תסמנו לכם את הפוסט הזה כי לא יהיה נעים לכם מעצמכם ממספר הפעמים שתכינו אותו.
ואני? אני אם לא הייתי ככ שמנה, הרגע הייתי אופה לי כזה וחוזרת לחייך.
שבת שלום,
אהבה גדולה,
רונה




לטארט שזיף:
לבצק:
100 גר חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר
1 + 1/2 כוס קמח רגיל

3 כפות שקדים טחונים
לשזיפים:
800 גר שזיפים אדומים (ככה שיכסו את כל הבצק, לא כמו בתמונה)
1/2 כוס סוכר
2 כפיות קורנפלור
2 כפות מיץ תפוזים

לעבודה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.
2. מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר והקמח, הכי טוב בידיים. הבצק יוצא רך ומפורר. מניחים בתבנית ומועכים בעזרת האצבעות. מכניסים לתנור לכ20 דקות עד שהבצק מזהיב.



3. בינתיים, פורסים את השזיפים לפלחים. 6-8 מכל שזיף. מניחים בקערה ומוסיפים את הסוכר, הקורנפלור ומיץ התפוזים.
4. מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים את קמח השקדים על הבצק האפוי. מסדרים את פלחי השזיפים מעל ושופכים את הנוזלים לכיסוי הטארט.
5. מכניסים שוב לתנור לכ30-40 דקות עד שהנוזלים מבעבעים.






Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 comments:

  1. זה טארט למביני עניין...
    זה פוסט לכל אלו שלא מתעסקים ביופי או בטופי אלא מעריכים שחלוב שווה במיוחד עם טעם של עוד...
    ועוד ועוד

    השבמחק
  2. היי
    מאוד אוהבת עוגות שזיפים ,כמה זמן תישאר במקרר? האם אפשר לדעתך להקפיא?
    ואגב לתוספת שחיתות קראנצית
    הייתי מוסיפה פירורי בצק מעל....

    השבמחק