6 ביוני 2013

במיה צלויה עם קוביות לימון


במיה! במיה היא כמו סוג האנשים שאתה לא ממש מת עליהם בלי באמת להבין למה...
אני חשבתי על הבמיה כל מיני מחשבות, אכלתי אותה בכל מיני ואריאציות, אף פעם לא ממש התגעגעתי אליה, אבל אני לפחות יודעת להגיד לכם למה. קודם כל היא קצת רירית בבסיס שלה, חוץ מזה היא קצת שעירה ומעל הכל צריך לנקות אותה שעות בקיטום הטוסיק שלה. זה נראה לי מספיק בשביל להוציא אותה מהחבר'ה. אז זהו שלא! היא חוזרת אליכם בגדול בגרסה צלויה!
המנה הזו מבטלת את כל ההשמצות שלי ואם לא די בכך, אף מעלה אותה מדרגה או שתיים.
פה לא קוטמים צ'ופציקים, לא מכינים רוטב ולא מבלבלים במח.
הבמיה הזו ניזרקת למחבת לוהטת עם טיפונת שמן זית, מלח גס וקוביות לימון, מההלם שהיא חוטפת היא נהפכת לקריספית וטעמה מקבל מימד אחר... היא נהיית טעימה מאד מאד. מאד מאד.
קוביות הלימון - חובה!!!!!
תוספת כייפית למנה עיקרית וחטיף שווה במיוחד!
שתהיה שבת יפה ונעימה
אהבה גדולה
רונה



לבמיה הצלויה:
600 גר במייה טרייה שטופה ומיובשת
לימון שלם שטוף
כף שמן זית
מלח גס


לעבודה:
1. קוטמים רק את השפיץ הקטנטן בקצה הבמייה, רק אם יש וגם לא ממש חייבים (אפשר להשאיר אותו בצלחת...). פורסים את הלימון (עם הקליפה) לפרוסות ומוציאים את הגרעינים. פורסים את הלימון לקוביות עם הקליפה.
2. מחממים מחבת כבדה מעל להבה גדולה, מוסיפים את השמן ואת הבמיה וקוביות הלימון. צולים עד שהבמייה משחימה. מוציאים ומגישים. אפשר להכין מראש ולחמם מעל להבה גבוהה למספר שניות שוב. אפשר להגיש מעל אורז לארוחה צמחונית או כתוספת למנה עיקרית.




Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה