20 ביוני 2013

קציצות עוף ברוטב לימון


את דעתי על לימון אתם כבר מכירים מפוסטים קודמים (מתוקים בעיקר) ועכשיו אני רוצה לספר לכם איך ה"פלא" הזה שנקרא לימון מוצא את מקומו בתבשיל הזה שלא ישאיר לכם בלוטת רוק אחת שאננה.
קציצות עוף מגיעות לרוב ברוטב עגבניות, אחכ "מנגבים" את הרוטב עם איזו פחמימה והשמחה גדולה.
בגירסה הזו, הרוטב עדין וקייצי, הוא מקבל אליו באהבה שורשים, גבעולים ועלים ירקרקים ויש בו איזו קלילות שאפילו גרמה לנו לאכול אותו ככה, נקי, בלי אורז ובלי תוספת שתכביד. חלבון, עלים ורוטב צלול... ללא גלוטן ושדים אחרים.
הקיץ הגיע והוא לא זז לשום מקום לעוד חודשים רבים,
ממליצה מ א ד על המנה הזו, היא כל כך טעימה שיהיה לכם כיף איתה.
סוד קטנטוש: אם תטגנו את הקציצות לפני הן יהיו יותר עסיסיות.
שבת שלום
משמעת מים...
אהבה גדולה
רונה



לקציצות ברוטב לימון:
1 ק"ג בשר עוף טחון
1 ראש סלרי כולל הגבעולים והעלים
2 כרישות
2 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
חופן פטרוזיליה
חבילה של עלי תרד
2 ביצים
לימון
מלח ופלפל
כפית כורכום (לבריאות)
כפית סוכר (לאיזון החמיצות, לפי הטעם)
2 כוסות ציר עוף
2 כוסות יין לבן
3 כפות שמן


לעבודה:
לקציצות
1. על פומפיה דקה או במעבד מזון מגרדים 1/2 מראש הסלרי, כרישה אחת, שום אחד ופלפל חריף. קוצצים 1/2 מחופן הפטרוזיליה וחופן מעלי מהסלרי. שמים בקערה גדולה ומוסיפים את העוף הטחון, 2 ביצים, מלח ופלפל. מערבבים. (בידיים הכי כייף).
2. יוצרים קציצות, מניחים על מגש ומכניסים לקירור.
לרוטב
1. קוצצים את הכרישה, 1/2 מראש הסלרי, כ6 גבעולי סלרי, חופן עלי סלרי, את החצי הנותר מהפטרוזיליה ואת השום הנותר.
2. מניחים מחבת רחבה מעל להבה בינונית, מוסיפים את השמן. כשהשמן חם מוסיפים את הכרישה וראש הסלרי ומטגנים כ7 דקות. מוסיפים את גבעולי הסלרי, הפטרוזיליה, השום וחופן עלי סלרי קצוצים. מערבבים כ5 דקות. מוסיפים את ציר העוף והיין הלבן. מביאים לרתיחה, מנמיחים את הלהבה ומוסיפים מיץ טרי מהלימון, את הכורכום, המלח, פלפל וסוכר. מוסיפים כחצי ליטר מים רותחים ומכסים. מבשלים כרבע שעה ומתקנים טעמים.


3. מכניסים את הקציצות. מבשלים כרבע שעה עם מכסה סגור. הופכים את הקציצות. ממשיכים לבשל עוד כעשר דקות. קוצצים בגסות את עלי התרד ומפזרים מעל הקציצות. ממשיכים לבשל מכוסה עוד מספר דקות ומוכן!
אני אוהבת בשלב זה להסיר את המכסה ולהגביר את הלהבה בכדי לצמצם את הרוטב ולהעמיק טעמים.

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1: